Millo (PP) diu que l’independentisme català és pitjor que no pas ETA

  • 'És més greu, perquè els terroristes com a tal no han format mai part del govern basc; [...] i Esquerra és dins del govern'

VilaWeb
Redacció
23.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PP català al parlament, Enric Millo, va comparar ahir en una entrevista al 3/24 (vídeo) l’independentisme de Catalunya amb el terrorisme d’ETA al País Basc, i va dir que el sobiranisme al nostre país és més difícil d’abordar, perquè Esquerra era ‘dins el govern’ –pel suport a l’executiu de CiU–, mentre que ETA no havia governat mai al País Basc.

‘M’atreviria a dir que és més complexa, i més greu, la situació actual d’aquí que no la basca, perquè els terroristes com a tals, la banda terrorista armada, no ha format mai part del govern basc’, va dir. I va afegir: ‘La diferència és que aquí els independentistes que volen la ruptura amb la resta d’Espanya i que la defensen són dins del govern de la Generalitat. […] És el mateix govern de Catalunya, format per CiU amb el suport d’ERC, que ara mateix planteja, com a única via per solucionar els problemes que tenim, la separació.’ Són declaracions sorprenents, oimés si es té en compte que Millo va demanar d’entrar a ERC l’any 2003, segons que va relatar Joan Puigcercós a VilaWeb.

A l’entrevista d’ahir, Millo també va comparar l’apologia de l’odi que fan determinats grups feixistes, com els que van assaltar la seu de la Generalitat l’11 de setembre, amb el contingut d’algunes pàgines web del govern ‘que expliquen coses que posen els pèls de punta’, sense especificar quines. Va justificar també que no s’il·legalitzessin grups ultres com els que van fer l’atac de la Diada. Segons ell, no es poden il·legalitzar organitzacions que ‘formalment compleixen els requisits legals per a actuar com a tals’.

Aquestes declaracions van desfermar una forta polèmica a la xarxa, on molts internautes van demanar a Millo una rectificació pública per haver insinuat que el terrorisme era més fàcil de gestionar que no un govern independentista. Heus ací l’entrevista íntegra:

Insisteix que la consulta s’ha de fer a tot l’estat espanyol

Millo també va insistir que el dret de decidir està en el conjunt dels ciutadans de l’estat espanyol i no en el poble català. És a dir, que tots els habitants de l’estat han de decidir sobre el futur dels catalans. ‘Uns quants no poden trencar les regles del joc’, va dir, i va defensar que aquesta qüestió es dugués al congrés espanyol.

Demana a Artur Mas que dialogui amb Rajoy

Finalment, va tornar a reclamar al president de la Generalitat, Artur Mas, que acceptés l’oferta de diàleg que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li havia fet arribar per carta. Millo va qualificar de ‘fals dilema’ haver d’optar entre independència o no tocar res, i es proclamà partidari de lluitar per una ‘Catalunya més ben finançada i més reconeguda’ dins l’estat per superar el descontentament dels catalans.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any