Notícies

Diumenge  22.09.2013  17:43

Millo (PP) compara l'independentisme català amb ETA i diu que és pitjor

'És més greu, perquè els terroristes com a tal no han format mai part del govern basc; [...] i Esquerra és dins del govern'

Men?ame
 

El portaveu del PP català al parlament, Enric Millo, ha comparat avui en una entrevista al 3/24 (vídeo) l'independentisme a Catalunya amb el terrorisme d'ETA al País Basc dient que el sobiranisme al nostre país és més difícil d'abordar que el dels bascos perquè Esquerra és a 'dins del Govern' pel seu suport a l'executiu de CiU, mentre que ETA mai no ha governat al País Basc.

'M'atreviria a dir que és més complexa, i més greu, la situació actual aquí que no la basca, perquè els terroristes com a tals, la banda terrorista armada, no ha format mai part del govern basc', ha dit. Per Millo, 'la diferència és que aquí els independentistes que volen la ruptura amb la resta d'Espanya i que la defensen són dins del govern de la Generalitat'. 'És el mateix govern de Catalunya, format per CiU amb el suport d'ERC, qui ara mateix planteja, com a única via per solucionar els problemes que tenim, la separació', ha reblat. Són declaracions sorprenents, encara més si es té en compte que el mateix Millo va demanar d'entrar a ERC l'any 2003, segons que va relatar Joan Puigcercós a VilaWeb.

A l'entrevista d'avui, Millo també ha comparat l'apologia de l'odi que fan determinats grups feixistes, com els que van assaltar la seu de la Generalitat el dia de la Diada, amb el contingut d'algunes pàgines web del govern 'que expliquen coses que posen els pèls de punta', sense especificar quines. El dirigent popular ha justificat primer que no s'il·legalitzin grups ultres com els que protagonitzar l'atac de la Diada, argüint que una cosa és perseguir 'persones que actuen com a delinqüents' a títol individual, i una altra és il·legalitzar organitzacions que 'formalment compleixen els requisits legals per actuar com a tals'.

Aquestes declaracions han generat una forta polèmica a la xarxa, on molts internautes han demanat a Millo una rectificació pública per haver insinuat que el terrorisme és més fàcil de gestionar que un govern independentista. Vegeu l'entrevista íntegra:


Insisteix que la consulta s'ha de fer a tot l'estat sencer

Millo també ha tornat insistir en què el dret de decidir rau en el conjunt de tots els espanyols i no en el poble català. És a dir, que tots els espanyols decideixin sobre el futur dels catalans. 'Uns quants no poden trencar les regles del joc', ha dit, i ha advocat per portar aquesta qüestió al congrés espanyol.

Demana a Artur Mas que dialogui amb Rajoy

Finalment, ha tornat a reclamar al president de la Generalitat, Artur Mas, que accepti l'oferta de diàleg que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li va fer arribar per carta. Millo ha qualificat de 'fals dilema' haver d'optar entre independència o no tocar res, i ha optat per lluitar per una 'Catalunya millor finançada i més reconeguda' dins l'estat per superar el descontentament dels catalans.

Men?ame