Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  21.09.2013  22:03

Tòfol Castanyer exhibeix la samarreta verda contra el TIL a l'arribada de l'Ultra Cavalls del Vent

El corredor de Sóller ha estat segon

Men?ame
 

La lluita contra el polèmic decret contra el trilingüimse (TIL) imposat pel govern de Bauzá a les Illes i que discrimina el català s'ha estès a tota mena de capes de la societat. Avui el corredor de muntanya de Sóller Tòfol Castanyer (@tofolcastanyer) ha quedat segon en l'èpica cursa Ultra Cavalls del Vent, de cent quilòmetres a la serra del Cadí. I quan ha arribat a la meta a exhibit de manera vistosa una de les samarretes verdes de protesta contra el TIL i en defensa de la lluita dels docents de les Illes, que ja fa una setmana que fan vaga indefinida. No només això, sinó que després d'arribar s'ha tret la samarreta tècnica per a la cursa i s'ha posat la verda.

Pel que fa a la cursa, en categoria masculina ha guanyat Luis Alberto Hernando, debutant de Burgos, per davant de Castanyer. I en categoria femenina, la guanyadora ha estat una vegada més la catalana Núria Picas.

La protesta contra el TIL pren tota mena de formes... Fins i tot, despullats

Paral·lelament, i com a nova prova de la transversalitat de la protesta, ha corregut per la xarxa aquesta altra fotografia de tres joves despullats que, d'esquena, mostraven el refús al TIL amb pintades al cos que deien 'No al TIL'.

Manifest d'artistes de suport a la lluita dels docents de les Illes

Una quinzena d'artistes han signat un manifest de suport a la lluita dels docents de les Illes, que ja porten una setmana de vaga indefinida, contra el polèmic decret del triligüisme imposat pel govern de Bauzà i que margina el català a l'escola. A més, alguns d'ells, com el pintor Miquel Barceló o la cantant Maria del Mar Bonet, han donat obres seves a la caixa de resistència per a pagar les despeses derivades de la vaga.

El manifest diu: 'Donam suport als docents de les Illes Balears en la seva lluita contra la imposició del TIL i a favor de la llengua i cultura catalanes i la qualitat de l’ensenyament públic'.

De moment ja l'han signat:
Lluís Llach, cantautor
Miquel Barceló, pintor
Maria del Mar Bonet, cantautora
Agustí Villaronga, director de cinema
Joan Valent, compositor
Toni Catany, fotògraf
Antoni Parera Fons, compositor
Miquel Adrover, sastre
Carles Santos, compositor
Dolores Sampol, pintora
Pedro Oliver, pintor
Rossy de Palma, actriu
Emili Manzano, escriptor
Biel Mesquida, escriptor
Antoni Aloy, director de cinema i pintor
Antònia Vicens, escriptora i vicepresidenta del Pen Català

Miquel Barceló dóna un gravat a la caixa de resistència; Maria del Mar Bonet, un dibuix; Toni Catany, una fotografia; Dolores Sampol, un gravat; Pedro Oliver, una obra; i, Antoni Aloy, un quadre.

Informació relacionada:

'Seguirem lluitant', himne de la vaga indefinida de les Illes

Prop de cinc mil manifestants amb samarreta verda davant de la conselleria

Biel Majoral: 'Els mestres han començat la quarta Germania contra l'abús de poder'


El rector de la UIB s'ofereix com a mitjancer entre el govern i la comunitat educativa

Els directors d'escola balears i els inspectors demanen la mediació de la universitat 

El govern Bauzá, inflexible 'per molt que cridin al carrer'


Men?ame