Multes de 300 euros per l’atac feixista durant la Diada

  • L'agressió pot acabar tenint un càstig menor que no beure cervesa en un estadi

VilaWeb
Redacció
21.09.2013 - 09:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’atac feixista contra la seu de la Generalitat el dia de la Diada que va acabar amb onze ultres detinguts, pot acabar en quasi no res. Els detinguts, ja en llibertat, poden ser castigats amb multes de 300 euros per faltes de desordres públics, segons que ha avançat la Vanguardia, citant fonts del govern. Aquest càstig contrasta, per exemple, amb els sis mesos de presó per al jove conductor d’Almenara condemnat per desobiediència a l’autoritat per haver-se negat a parlar en espanyol en un control de la guàrdia civil. I contrasta, també, amb els 3.000 euros de multa per beure alcohol en un estadi esportiu.

En el cas dels feixistes, s’estima que les multes podrien oscil·lar entorn els 300 euros perquè els jutges solen imposar-les en funció del salari i el partrimoni dels acusats i d’entre a 10 i 12 euros per dia. Si el detingut no té antecedents, la pena encara és menor. Tot plegat fa que la multa per al violent atac feixista no superi, molt probablement, els 3.000 euros entre tots.

A més, sorprenentment, sembla complicat imputar als detinguts l’ús de gas lacrimògen, car la policia assegura que no ha trobat el pot que es va fer servir i els detinguts asseguren que no van pas ser ells, malgrat les imatges i malgrat que uns quants assistents van haver de ser traslladats a l’hospital per fortes irritacions als ulls.

Els detinguts, rebuts entre cants i salutacions feixistes

Quan els onze detinguts van ser alliberats, els dia 14, a la sortida del jutjat, un centenar d’individus els va rebre amb una pancarta que deia ‘Són patriotes, no territoristes’ i fent la salutació feixista. També cridaven ‘Catalunya és Espanya’, ‘Patria, justícia i revolució’ i ‘Arriba Espanya’. Un dels advocats dels detinguts, Pedro Pablo Peña, va dir qualificar a la sortida el president Mariano Rajoy de ‘traidor’ i va defensar que l’atac dels seus clients a la seu del govern català havia estat un acte patriòtic. La majoria dels detinguts són membre d’Alianza Nacional, Democracia Nacional i la Falange, alguns amb antecedents

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any