Prop de cinc mil manifestants amb samarreta verda davant de la conselleria

  • Les protestes es concentren ara a la conselleria d'Educació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.09.2013 - 15:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de cinc mil manifestants s’han concentrat avui davant de la conselleria d’Educació a Palma en una nova i multitudinària protesta contra el polèmic decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL). Les consignes, en forma de crits i pancartes, eren bàsicament contra del TIL i demanant la dimissió del president, José Ramón Bauzá, i de la consellera d’Educació, Joana Maria Camps.

Els manifestants, la majoria amb samarretes, han tornat a cantar l’Estaca, com ahir a la Universitat de les Illes Balears (UIB).

El Govern rebutja que el rector de la UIB faci de mitjancer en la vaga de docents

El Govern ha rebutjat avui l’oferiment del rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, per a fer de mitjancer entre l’Executiu i els docents en el conflicte educatiu. ‘No necessitam mitjancers per negociar’, ha deixat clar la portaveu Núria Riera, qui ha agraït l’oferiment del rector i ha recalcat que el problema no és aquest sinó que els docents, segons ella, no volen negociar sinó imposar.

Bauzá i Camps no assisteixen a la Nit d’Art de Palma per evitar ser escridassats

La tradicional Nit de l’Art de Palma, que artistes i expositors aprofiten per mostrar els seus treballs en una gran exposició nocturna i festiva amb les portes obertes, no ha estat enguany una nit normal. Tradicionalment, els màxims representants polítics de les Illes hi assisteixen i es barregen amb els ciutadans. Però ahir ni el president José Ramon Bauzá ni la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, no van anar al Casal Solleric per evitar de ser escridassats pels centenars de ciutadans que els esperaven amb samarretes verdes de protesta, en plena vaga indefinida d’ensenyament i amb la tensió que puja com més va més. Al matí Bauzá no havia assistit a la inauguració del curs universitari pel mateix motiu. Però en l’acte universitari tots els representants del govern van ser estat escridassats i els manifestants van cantar ‘L’Estaca’ com a protesta (vídeo).

Sí que va assistir a la Nit de l’Art el batlle de Palma, Mateu Isern, que fou increpat amb crits de: ‘No hi ha cultura, sense educació!’ i ‘Dimissió!’. Isern, de fet, no va poder entrar per la porta principal, sinó que hagué d’entrar per la del bar. El vice-president del Consell Insular de Mallorca, Joan Rotger, va haver de ser escortat per la policia quan va voler sortir del local.

També hi van assistir la presidenta del parlament, Margarida Duran; el tinent-batlle d’Economia de Cort, Julio Martínez; el tinent-batlle d’Urbanisme, Jesús Valls; la diputada del PP Ana Maria Aguiló; i el regidor de Cultura, Fernando Guillet. Tots foren fortament escridassats.

Informació relacionada:

Biel Majoral: ‘Els mestres han començat la quarta Germania contra l’abús de poder’

El rector de la UIB s’ofereix com a mitjancer entre el govern i la comunitat educativa

Els directors d’escola balears i els inspectors demanen la mediació de la universitat 

El govern Bauzá, inflexible ‘per molt que cridin al carrer’


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any