Edimburg es mobilitza per la independència

  • A un any del referèndum, un col·lectiu ciutadà convoca una jornada perquè la ciutadania mostri el suport al sí

VilaWeb
Redacció
21.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A un any de la convocatòria del referèndum sobre la independència d’Escòcia, i amb el precedent reeixit d’ara fa un any, un col·lectiu ciutadà fa avui una marxa unitària en favor del sí a la secessió respecte de la Gran Bretanya. L’any passat s’hi van aplegar unes deu mil persones, una xifra que s’espera superar enguany coincidint amb el començament del compte enrere del referèndum (vídeo), convocat per al 18 de setembre de l’any vinent.

El recorregut comença a migdia a High Street i passarà per North Bridge, Princess Street i Waterloo Place per acabar a Calton Hill, on des de la una fina les quatre hi haurà parlaments i actuacions muscials. Entre els polítics que s’adreçaran als assistents hi ha confirmats el primer ministre escocès Alex Salmond; la diputada independent Margo MacDonald; el diputat dels Verds Patrick Harvie, i Colin Fox, de l’Scottish Socialist Party, a més de Carolyn Leckie, de Women for Independence, i els membres de la campanya Yes Scotland Dennis Cannavan i Blair Jenkins.

Els organitzadors no militen en cap partit, però des de fa un any mantenen contactes amb unes quantes formacions, grups i organitzacions per a sumar partidaris de la independència.


Notícia relacionada:

El sí supera el no per primer cop a Escòcia, segons un sondatge del SNP (2-9-2013)

Opinió contundent de Meritxell Ramírez: Sinergies entre independentistes de base

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any