El periodista Javier Andrés sera qui llegirà a Castelló el Manifest del Correllengua.

  • La Flama començarà el seu recorregut a Benicàssim, dimecres 25 de setembre, i l'acabarà a Vilafranca, passat ja el 9 d'Octubre

VilaWeb
Redacció
20.09.2013 - 12:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Segons explica Antoni Royo, delegat a Castelló d’Acció Cultural, entitat organitzadora del Correllengua, “a Castelló durem la Flama per les escoles els dies 26 i 27 de setembre. Participaran en total 26 centres de Castelló i El Grau, anirem dos equips recorrent-les, acompanyant la Flama. i divendres 27, a la vesprada, farem la cercavila pels carrers de Castelló”.

El delegat d’Acció diu que “la cercavila acompanyant la Flama eixirà a les 19:30 des de l’institut Sos Baynat, recorrerem els carrers del centre i acabarem a les 20:30 davant de l’estàtua de Jaume I, on les diferents entitats faran les ofrenes i llegirà el Manifest el perioista Javier Andrés, exdelegat a Castelló de Canal 9, en representació dels acomiadats per RTVV. Hi ha una sèrie d’entitats i grups apuntats per participar-hi: partits com el PSPV-PSOE, Compromís, EUPV i ERPV; sindicats com la Intersindical i CCOO; el Centre Excursionista de Castelló, la plataforma Castelló per la llengua, i nombroses AMPAs escolars. Contarem també amb la col.laboració del grup de dimonis Botafocs i de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló”.

Pel que fa Vila-real “visitarem 9 escoles en total, dimarts 1 d’octubre; i dijous 3 a les 19 hores tindrà lloc una cercavila pel centre, acompanyant la Flama, i la lectura a la plaça Major del manifest, a càrrec de Fermí Font, president de l’Associació Cultural Socarrats. I a les 20 hores, a l’Auditori, actuació dels cantautors Pau Alabajos, Cesk Freixas i Andreu Valor, en una acte organitzat per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament”.

Royo ha explicat que “a més d’aquestes poblacions, el Correllengua visitarà també escoles d’Albocàsser, Vinaròs, Benicarló, Alcalà, Torreblanca, Benicàssim, Borriol, Cabanes, Vilafamés, Atzeneta, Almassora, Borriana, Nules, la Vilavella, Artana , Fondeguilla i l’Alcora; els instituts de Vilafranca, Benicàssim i Vall d’Alba; i tindran lloc actes de rebuda de la Flama a Morella, Sant Mateu, les Coves, Betxí, les Alqueries, Xilxes, Nules i Vinaròs”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any