La CNN ja explica als turistes que vagin a Espanya que Catalunya ‘podria no formar-ne part’

  • En la web del programa estrella sobre viatges de la cadena nord-americana

VilaWeb
Redacció
19.09.2013 - 09:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El programa de viatges de la CNN, ‘Parts Unknown‘, de l’estrella televisiva nord-americana Anthony Bourdain, dedicarà el pròxim capítol, que s’emetrà diumenge, a Espanya. A la web de la cadena ja han publicat les ‘Onze coses que has de saber abans de viatjar a Espanya‘, un document complementari del programa. I entre aquestes coses expliquen als possibles viatgers que ‘Catalunya podria deixar de formar part d’Espanya’; en destaquen la llengua pròpia i alguns referents de cultura popular.

‘Els catalans parlen un altre idioma, tenen la seva bandera, són fanàtics dels embotits assaonats, alimentats pel “showman-xef” Ferran Adrià, fan construccions acrobàtiques de piràmides humanes i, tradicionalment, ballen a poc a poc’, comença dient el text del desè punt de la llista. I afegeix: ‘Reivindiquen independitzar-se d’Espanya, amb un referèndum previst per al 2014. Són bons en l’arquitectura, l’art i el menjar –elements que es combinen amb gràcia enlluernadora a Barcelona.’

De fet, el primer punt d’aquesta llista diu que ‘hi ha diverses Espanyes’ i que ‘durant les obscures dècades en què el feixista Franco va manar les llengües com el català, el gallec i el basc van ser prohibides’. I recorda que el català es parla a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià.

A més del cas català, també fa esment d’un altre conflicte territorial que té Espanya: Gibraltar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any