Raimon actuarà a Mataró en homenatge a Salvador Espriu

  • Serà el 13 de desembre · Rutes literàries, conferències, exposicions, recitals poètics, teatre, música i dansa per acabar l'Any Pusola i Espriu

VilaWeb
ACN
18.09.2013 - 17:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un concert de Raimon serà un dels plats forts de la segona part de la commemoració de l’Any Punsola i l’Any Espriu a Mataró (Maresme). El concert se celebrarà el 13 de desembre al Teatre Monumental de la ciutat i en ell el cantant de Xàtiva farà una selecció de les ‘Cançons de la roda del temps’ en homenatge a Espriu però també tocarà els seus clàssics. Les entrades es posaran a la venda el proper 1 d’octubre. Més enllà del concert, rutes literàries, conferències, recitals de poesia, música, teatre i dansa ompliran la programació en els darrers mesos de l’any per commemorar el centenar del naixement dels dos poetes.

Les comissions organitzadores de l’Any Punsola i l’Any Espriu a Mataró, amb el suport de l’ajuntament, han presentat les activitats del darrer tram de la commemoració. Les activitats comencen aquest mateix divendres amb la inauguració de l’exposició ‘Espectres al laberint grotesc’, una videoinstal·lació a càrrec de l’artista mataroní Jordi Cuyàs que mostra amb personatges animats alguns dels protagonistes de les obres d’Espriu. 

Un dia més tard l’activitat serà en homenatge a Punsola amb la lectura de poemes sota el nom de ‘Punsoliana’, que es farà al pati del Casal de Sant Josep a càrrec dels actors matoronins Joan Pera, Clara de Ramon, Carles Maicas i Mia Castellví.

A partir de llavors i fins a l’inici del 2014 es programaran rutes literàries, conferències per conèixer diversos aspectes dels poetes, exposicions, recitals poètics, lectures dramatitzades, espectacles teatrals, musicals i de dansa.

En l’apartat musical, el Cor de la Ciutat de Mataró oferirà un concert sobre Espriu el 30 de novembre, el 19 de novembre Toni Grané i Núria Serrà dirigiran l’espectacle de dansa ‘Ballant Espriu’ i el 26 de novembre hi haurà l’espectacle de música i poesia ‘Espriu, Punsola i +’ a càrrec de Dídac Rocher. Més enllà de l’àmbit estrictament cultural, diversos restaurants se sumaran a la celebració durant el mes de novembre oferint fricandó en homenatge a l’Any Espriu.

L’Any Punsola es clourà el 22 de gener del 2014, mentre que l’Any Espriu s’allargarà fins el 22 de febrer.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any