‘Rebel·lió electoral’ a Alemanya

  • Alguns votants cedeixen el seu dret a ciutadans de països europeus 'afectats per la política alemanya'

VilaWeb
Redacció
20.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Hi ha la percepció, ben estesa, que Alemanya i la cancellera, Angela Merkel, són els qui dirigeixen actualment la Unió Europea. Per això les eleccions alemanyes de diumenge són mirades no sols al país, sinó a tota la UE i més enllà i tot. Un grup d’alemanys, conscient de tot plegat, proposa de cedir el seu dret de vot a ciutadans de països de la resta d’Europa ‘afectats per la política alemanya’.

‘En un món globalitzat, la política no s’atura a les fronteres dels estats. En canvi, sí que ho fa la democràcia.’ Amb aquesta premissa, el col·lectiu berlinès Egality ha activat la campanya Rebel·lió Electoral en protesta per la manca de democràcia en les polítiques internacional i mundial i en demanda de més democràcia real: ‘Perquè la política alemanya decideix sobre la vida de la gent de tot el món sense donar-los veu.’

La Rebel·lió Electoral, que es desenvolupa a través de la xarxa social Facebook, s’inspira en una idea sorgida a la Gran Bretanya el 2010 i que van adoptar alguns israelians a les últimes eleccions per a cedir el seu vot a palestins dels territoris ocupats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any