El PSC es referma en no sumar-se al Pacte Nacional pel Dret de Decidir

  • CDC havia convidat aquest matí els socialistes a entrar-hi

VilaWeb
Redacció
16.09.2013 - 15:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Jaume Collboni, no descarta que la formació es subscrigui al document que està redactant Joan Rigol però nega que això signifiqui sumar-se al Pacte Nacional pel dret de decidir. ‘La centralitat del procés és el parlament’, ha assenyalat Collboni que insta que l’escrit es porti al debat de política general. 

El portaveu socialista també s’ha referit a les declaracions del vice-president de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, on recordava que si Catalunya s’independitzés d’Espanya, hauria d’iniciar el procés per entrar a la Unió Europea. ‘Ens agradaria que alguns dirigents també ho expliquéssin’, ha indicat.

Hores abans, el vice-secretari general de Coordinació Institucional de CDC, Lluís Maria Corominas, havia insistit en la voluntat del seu partit de què el PSC se sumés al Pacte Nacional pel Dret de Decidir. A poques hores de què l’ex-president del parlament Joan Rigol i el portaveu del govern, Francesc Homs, facin públic el manifest d’aquest òrgan, Corominas ha ofert mà estesa als socialistes catalans perquè s’avinguin a formar-ne part. El dirigent de CDC els ha recordat que ja són presents a altres òrgans similars com ara la comissió d’estudi sobre el dret de decidir que es va constituir al parlament.

‘El que necessitem és que el PSC estigui al nostre costat perquè aquest partit sí que representa a una bona colla de catalans’, ha declarat Corominas, després de treure importància a l’omissió de Rubalcaba perquè, segons ha dit, expressa la posició del PSOE en els darrers 35 anys i que no ha canviat.

ICV-EUiA també havia cridat el PSC a sumar-se al pacte. Josep Vendrell, secretari general d’ICV, ha demanat als socialistes ‘un esforç’ per sumar-se el pacte, ja que, ‘després de la Via Catalana’, ha afirmat, qui està a favor ‘sincerament’ del dret de decidir ‘no es pot despenjar d’aquest procés’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any