Divendres 27 de setembre se celebrarà el Correllengua a Castelló

  • La Flama de la Llengua recorrerà les escoles els dies 26 i 27, i a la vesprada del divendres tindran lloc la tradicional cercavila i l’homenatge a Jaume I

VilaWeb
Redacció
16.09.2013 - 11:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un any més, el Correllengua recorrerà els dies finals de setembre i primers d’octubre els col.legis i els carrers de les nostres poblacions. El Correllengua, organitzat per Acció Cultural del País Valencià, acompanya la Flama de la Llengua, simbolitzant len ella a defensa i la promoció del valencià en tots els àmbits de la vida cívica i educativa.

Pel que fa a la ciutat de Castelló, durant els dies 26 i 27 d’aquest mes, la Flama recorrerà les diferents escoles de la ciutat, acompanyada de tota mena d’activitats destinades als xiquets i xiquetes, i amb la lectura d’un “Manifest infantil” en el qual se’ls encoratja a parlar i usar el valencià, a nivell oral i escrit, tant si han nascut ací com si han vingut d’altres terres.

A la vesprada del divendres 27, tindrà lloc la tradicional cercavila pels carres del centre de la ciutat, amb la participació de diferents entitats cíviques, sindicals, socials i polítiques, i de les AMPAs de nombroses escoles. La cercavila eixirà a les 19:30 des de l’insitut Sos Baynat i acabarà a les 20:30, a l’avinguda del Rei, davant de l’estàtua de Jaume I, amb les ofrenes escolars en homenatge al rei, i amb la lectura del Manifest del Correllengua 2013, que tocarà diferents aspectes relacionats amb la llengua. El Manifest farà especial esment dels poetes Vicent Andrés Estellés i Salvador Espriu, el centenari del naixxement dels quals commemorem enguany.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any