L’ANC urgeix els partits a aprovar la llei de consultes

  • Forcadell, orgullosa que la Via Catalana hagi desencadenat les primeres preses de posició de dirigents europeus

VilaWeb
Redacció
15.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, va urgir ahir els partits catalans a aprovar la llei de consultes al Parlament davant la resposta negativa del president espanyol a la carta en què Artur Mas li comunicava la intenció de convocar una consulta. Tot i que va fer les declaracions abans que arribés la carta, ja s’intuïa que Rajoy es pronunciaria de manera negativa, com va acabar passant. 

Per Forcadell, ara el més ‘coherent’ és aprovar la normativa catalana perquè el referèndum es pugui fer sota aquesta empara legal.

El Secretariat Nacional de l’ANC es va reunir ahir al matí per valorar l’èxit de la mobilització d’aquest Onze de Setembre. Segons Forcadell, va ser un èxit, sobretot pel que fa a la repercussió internacional. El que toca ara, al seu parer, és posar data i pregunta a la consulta perquè, d’aquesta manera, la gent es voldrà informar i començarà a definir la seva posició.

Forcadell creu que, després del rebuig de Rajoy a autoritzar un referèndum, s’ha d’avançar en la tramitació de la llei de consultes. Quan aquesta s’aprovi, ha argumentat, Catalunya tindrà un referent legal per justificar la convocatòria de la consulta. ‘Això és el més coherent i el que esperem que es faci’, va declarar.

La posició de Letònia i Lituània

D’una altra banda, Forcadell va celebrar que la Via Catalana hagi desencadenat les primeres preses de posició de dirigents europeus respecte a la situació de Catalunya, en referència a les declaracions del primer ministre de Letònia, ahir, i del de Lituània, avui.

L’ANC ja havia previst que la Via Catalana tindria una gran repercussió internacional i obligaria a posicionar-se molts governs del món sobre la situació de Catalunya i la possibilitat d’un referèndum. ‘El primer ha estat el de Letònia, però cada vegada n’hi haurà més’, va dir, per mostrar després el seu orgull pel que va aconseguir la cadena humana: Que el món ens mirés, s’adonés de la situació de Catalunya i hagués de prendre una posició.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any