Al Tall dirà adéu a 40 anys de carrera amb un concert a València el 18 d’octubre

  • El grup diu que s'acomiada 'amb un pèl d'enyorança i un somriure' · Aquest dissabte s'acomiada del Principat des del Kursaal de Manresa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 13:47

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El grup Al Tall deixarà de manera definitiva els escenaris el pròxim 18 d’octubre amb un concert al Palau de Congressos de València, amb el qual tancarà quaranta anys de carrera musical. El grup ha presentat en conferència de premsa aquest darrer concert, on es faran acompanyar de músics com Miquel Gil, Rafa Xambó o Pau Alabajos, entre altres noms encara pendents de confirmar. Un dels membres fundadors d’Al Tall, Vicent Torrent, ha dit que Al Tall marxava ‘amb un pèl d’enyorança i un somriure’ però ha remarcat que continuaria ‘formant part de tots aquells que lluiten per un País Valencià lliure i viu’.

Justament aquest dissabte el grup posa el punt final al Principat amb un concert al Teatre Kursaal de Manresa. Abans del concert, tot un seguit d’entitats de la comarca homenatgen Al Tall amb una festa que aplegarà disciplines diverses de la cultura popular.

Els últims concerts d’Al Tall seran el dia 5 d’octubre a Corbera, el 8 a Castelló, el 9 a Teulada i, finalment, el 18 a València. 

Les entrades del concert a València es poden comprar a la Llibreria 3 i 4, a Ca Revolta i en aquesta web

Festa a Manresa per acomiadar Al Tall

El concert d’Al Tall a Manresa obre la nova temporada del Teatre Kursaal. Serà aquest dissabte a la sala gran a les 9 del vespre. A més de la significació especial del comiat del grup, el concert forma part de la celebració de la diada de Catalunya i de la commemoració del tercer centenari de l’Onze de Setembre de 1714 a Manresa. L’espectacle és impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana, la Fundació Independència i Progrés, el Col·lectiu Desvalls, Òmnium Bages i el Galliner.

Un dels organitzadors del concert i representant del Col·lectiu Desvalls, Jordi Torra, va explicar que quan, ara fa un any, Al Tall va anunciar que clouria la carrera el 2013, el grup estava disposat a oferir comiats a qualsevol poble que ho demanés; per això van comunicar-ho amb tant de temps. ‘Ens vam posar en contacte amb ells, que tenien moltes ganes de fer un concert especial a Manresa’, digué Torra. ‘Ja hi han actuat unes quantes vegades, també en el context de la Fira Mediterrània’, va afegir. A la mateixa presentació el coordinador de l’ANC al Bages, Josep Heras, va subratllar que Al Tall, durant la seva carrera, havia contribuït a la dignitat dels Països Catalans.

La festa d’homenatge a Al Tall es farà al pati del Kursaal a dos quarts de vuit del vespre i aplegarà entitats representatives de la cultura popular del Bages. Hi participaran l’Esbart Manresà, Xàldiga, l’associació de dansa Tradiball, el Grup de Dansa Cor de Catalunya, les Gitanes de Sant Vicenç de Castellet, el cor Lúpulus Emsembla, els bastoners de Manrússia Van del Pal, la instrumentista Alba Logan i els intèrprets Joan i Mireia Cirera.

#gràciesAlTall

Fundat el 1975, Al Tall va obrir camí en la renovació de la música tradicional, amb obres emblemàtiques com ara ‘Quan el mal ve d’Almansa’ o ‘Vergonya, cavallers, vergonya’, el darrer disc, al qual es farà una menció especial durant el comiat. Els organitzadors del concert han emprès una campanya a través de Twitter amb l’etiqueta #gràciesAlTall, perquè els seguidors els puguin adreçar els agraïments i en triïn la cançó que els agradi més. Les entrades del concert, amb un preu únic de 15 euros, es poden adquirir a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon i per internet.

Informació relacionada:

Cròncia: Al Tall, per damunt de tot viuran

Xavi Sarrià: Gràcies, Al Tall

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any