Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  13.09.2013  11:53

L'atac feixista a la delegació de la Generalitat a Madrid arriba a la Comissió Europea

Un grup d'eurodiputats demana que l'investigui

Men?ame
 

Arran de l'agressió comesa per un grup de militants falangistes a la delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid per la diada, i que es va acabar amb alguns ferits, els eurodiputats Ramon Tremosa i Salvador Sedó (CiU), Raül Romeva (ICV), Maria Badia i Raimon Obiols (PSC), Iñaki Irazabalbeitia (en representació d'ERC), Willy Meyer (IU) i Izaskun Bilbao (PNB) han presentat una pregunta a la Comissió europea denunciant els fets i demanant que hi intervingui per a evitar més casos en el futur.

Els eurodiputats han remarcat la gravetat dels fets i la pertinença d'aquests individus a grups polítics de caràcter antidemocràtic i nostàlgics del franquisme com Democracia Nacional i la Falange Española y de las JONS.

Els eurodiputats reclamen a la Comissió que hi actuï i obligui el govern espanyol a complir les normes europees, que diuen qe cal perseguir penalment tota incitació a l'odi contra uns altres grups humans i l'exaltació de règims autoritaris com el franquisme. Més enllà de la detenció dels individus implicats, la legalitat d'aquests partits falangistes representaria un cas clar d'incompliment de la norma.

La setmana passada, la comissària de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania europea, Viviane Reding, va recordar a Espanya que els estats membres estan obligats a sancionar penalment qualsevol incitació pública a la violència i a l'odi contra grups o persones per la seva raça, color, religió, origen nacional o ètnic.

Reding també va explicar que la Comissió supervisa l'aplicació de la normativa europea entre els estats membres i que al final del 2013 en presentarà un informe.