La marató fotogràfica La Viqui pren… es centra en Mollerussa

  • L'any passat es va fotografiar el patrimoni monumental del Pla d'Urgell

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
13.09.2013 - 07:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any passat es va organitzar la marató fotogràfica La Viqui pren el Pla d’Urgell on es va fotografiar el patrimoni monumental del Pla d’Urgell. Curiosament el de Mollerussa fou un dels menys fotografiat, raó per la que enguany es centrarà en la capital del Pla d’Urgell.

Així Mollerussa acollirà el proper dissabte dia 21la marató fotogràfica Wiki Takes Mollerussa, promoguda pel Centre de Recerques Mascançà amb la col·laboració de l’associació A2MIC Mollerussa i Cultura i el suport de l’Ajuntament. L’objectiu es centra en enriquir l’arxiu d’imatges lliures d’aquest municipi a partir de 29 edificis catalogats com a patrimoni monumental dins el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, segons ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha fet especial incís en el fet que es tracta d’una iniciativa nascuda de la inquietud de les entitats ciutadanes i que “dóna una dimensió d’abast mundial a la ciutat al incrementar les imatges de la ciutat a Viquipèdia”.

Per la seva part, Esther Solé, membre de Mascançà, ha explicat que d’aquests 29 edificis de Mollerussa, únicament hi ha imatges de 8 d’ells i és per això que l’objectiu, a banda de fomentar el coneixement del patrimoni de la ciutat, disposar de fotografies amb llicència lliure a Internet a través de Viquipèdia. Solé, que ha dit que s’ha volgut donar format de concurs a l’esdeveniment per fomentar la participació, també ha explicat que dos dels elements catalogats, La Forestal i Cal Castelló, ja no existeixen físicament al haver estat enderrocats i per això ha fet una crida perquè les persones que disposin d’imatges antigues d’aquest dos edificis participin en aquest concurs, que tindrà premis per a la millor foto, per a la millor imatge feta per telèfon mòbil o per les 20 persones més participatives.

Set d’aquests edificis (concretament la Parròquia, la capella de Sant Isidori, Cal Bosch, Cal Duch, el Teatre L’Amistat, la Casa Canal i el Consell Comarcal) romandran oberts durant unes hores al matí del dia 21 per aquelles persones interessades en fotografiar algun dels elements del seu interior, segons ha explicat Solé que ha convocat als que vulguin participar al concurs a presentar-se a les 10 del matí a la plaça de l’Ajuntament per iniciar la marató que durarà tot el dia.

Esteve Aymerich, president d’A2MIC, ha explicat, per la seva banda, que la iniciativa de Mascançà s’emmarca en els objectius de la seva entitat pel que fa la promoció de la ciutat, motiu pel qual han volgut col·laborar en l’activitat, que també forma part dels actes a nivell europeu per animar la participació al Wiki Loves Monuments 2013. 

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Mollerussa.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any