Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.09.2013  19:14

Autor/s: Josep Casulleras Nualart i Martí Crespo

Per què #ViaCatalana va superar #SomEspanya

Us expliquem per què l'etiqueta de la cadena humana no va ser tema dominant malgrat l'enorme ús que se'n va fer

Men?ame
 

Per què #ViaCatalana no era tema dominant el dia Onze de Setembre a horabaixa i al vespre, si hi havia tanta i tanta gent fent-lo servir? Això s'ho van preguntar molts usuaris, que no entenien què passava i alguns fins i tot sospitaven d'un boicot. Twitter ja va explicar en el seu bloc que una etiqueta esdevé tema dominant quan de cop i volta hi ha molta gent que la fa servir en un espai de temps molt curt. I #ViaCatalana ja feia molts dies que circulava i que es feia servir molt. Aquesta és, doncs, l'explicació.

Fins i tot a RAC1 Toni Clapés i Jordi Basté van decidir de comprovar si l'etiqueta era censurada. Van animar els usuaris a utilitzar una etiqueta alternativa, #croquetes, per parlar de la Via Catalana. L'experiment va funcionar, i l'etiqueta reivindicativa va ser reconeguda en menys d'una hora com a tema dominant mundial. Escolteu-ho ací:

'La llista de temes dominants és pensada per a ajudar la gent a descobrir les ultimíssimes últimes hores de tot el món, en temps real. La llista es fa servir per a registrar els temes nous que circulen més, no pas per a dir què és allò més popular', explica Twitter.

Això justifica per què una etiqueta que no es feia servir pas tant, #SomEspanya, sí que va ser tema dominant: perquè era nova i tenia una forta concentració de piulets en poca estona. Però hi ha una eina que permet de comprovar com l'etiqueta #ViaCatalana va ser molt més utilitzada. Vegeu-ho ací.