Per què #ViaCatalana va superar #SomEspanya

  • Us expliquem per què l'etiqueta de la cadena humana no va ser tema dominant malgrat l'enorme ús que se'n va fer

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per què #ViaCatalana no era tema dominant el dia Onze de Setembre a horabaixa i al vespre, si hi havia tanta i tanta gent fent-lo servir? Això s’ho van preguntar molts usuaris, que no entenien què passava i alguns fins i tot sospitaven d’un boicot. Twitter ja va explicar en el seu bloc que una etiqueta esdevé tema dominant quan de cop i volta hi ha molta gent que la fa servir en un espai de temps molt curt. I #ViaCatalana ja feia molts dies que circulava i que es feia servir molt. Aquesta és, doncs, l’explicació.

Fins i tot a RAC1 Toni Clapés i Jordi Basté van decidir de comprovar si l’etiqueta era censurada. Van animar els usuaris a utilitzar una etiqueta alternativa, #croquetes, per parlar de la Via Catalana. L’experiment va funcionar, i l’etiqueta reivindicativa va ser reconeguda en menys d’una hora com a tema dominant mundial. Escolteu-ho ací:

‘La llista de temes dominants és pensada per a ajudar la gent a descobrir les ultimíssimes últimes hores de tot el món, en temps real. La llista es fa servir per a registrar els temes nous que circulen més, no pas per a dir què és allò més popular’, explica Twitter.

Això justifica per què una etiqueta que no es feia servir pas tant, #SomEspanya, sí que va ser tema dominant: perquè era nova i tenia una forta concentració de piulets en poca estona. Però hi ha una eina que permet de comprovar com l’etiqueta #ViaCatalana va ser molt més utilitzada. Vegeu-ho ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any