El jutjat de Vinaròs imputa a López Tena i Sanaüja un presumpte delicte contra l’ordre públic

  • La guàrdia civil va retenir l'ex-diputat en el ramal valencià de la Via Catalana · López Tena: 'El tinent coronel no ens ha deixat passar i ens ha fet detenir'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2013 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 3 de Vinaròs (Baix Maestrat) ha pres declaració avui a l’ex-diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, i al director del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Maiol Sanaüja, després de ser detinguts ahir a la cadena humana valenciana. Segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià, els dos han quedat encausats en una causa oberta per un presumpte delicte contra l’ordre públic. López Tena i Sanahüja varen ser detinguts després que els agents de la Guàrdia Civil els demanessin que no traspassessin els 500 metres autoritzats dins del terme municipal de Vinaròs per a la cadena humana.

Alfons López Tena va negar ahir haver agredit cap agent de la guàrdia civil, tal com sostenia la subdelegació del govern espanyol a Castelló, que l’acusava d’haver donat una empenta a un sergent del cos. Segons l’ex-diputat, en un moment determinat la guàrdia civil no va permetre el pas dels assistents de la cadena a Vinaròs, tot i tractar-se d’una manifestació ‘absolutament avalada’ després de la resolució del TSJPV d’ahir al matí que revocava la prohibició del govern valencià. Després de demanar els motius de la negativa per poder passar, un tinent coronel del cos en va ordenar la detenció i la del seu company de Solidaritat Maiol Sanaüja.

En concret, López Tena, que avui ha declarat davant el jutge per un presumpte delicte de desobediència greu a l’agent de l’autoritat, el tinent coronel va ordenar la detenció i després els va deixar en llibertat per tornar-los a detenir ‘davant de tothom’. Després de passar tres hores a la comissaria, l’ex-diputat i Sanaüja van quedar en llibertat.


Tena va insistir que en cap moment hi havia hagut una agressió per part seva cap als agents en concret ni per part dels policies cap a ells. López Tena també va assegurar que en els propers dies presentaria una querella contra el tinent coronel de la Guàrdia Civil per detenció il·legal.



D’una altra banda, va recordar que l’autorització del TSJPV per fer la cadena feia referència al tram entre Alcanar i Vinaròs i va afirmar que darrere el punt on la guàrdia civil impedia el pas hi havia gent agafada de la mà i participant de la cadena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any