El PP no assistirà a l’acte institucional de la Diada

  • Sánchez-Camacho diu que aquest és un Onze de Setembre 'de divisió i enfrontament'

VilaWeb
ACN
10.09.2013 - 19:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat que, per primera vegada, el seu partit no assistirà a l’acte institucional de la Diada. Considera que aquest és un Onze de Setembre ‘de divisió i enfrontament’ i s’emmarca dins d’un ‘procés rupturista i separatista’ impulsat pel president de la Generalitat, Artur Mas, de la mà d’ERC. ‘Nosaltres voldríem participar com sempre hem fet en una Diada de tots, de convivència i respecte a les diferents sensibilitats i posicionaments que hi hagin a Catalunya, però entenem que el procés ha arribat a una situació en què la celebració institucional de demà no garanteix la pluralitat de tots’, ha dit.

En unes declaracions des del senat espanyol, ha demanat ‘que es torni a recuperar la Diada de tots, la de la concòrdia i la convivència on es garanteixin les diferents sensibilitats de tots’.

‘És el moment de dir prou a CiU’

Per al PP, ha arribat el moment de ‘la valentia i els gestos’ i de ‘dir a CiU que no utilitzaran més la complicitat, educació i lleialtat institucional de gent com el PP perquè després vagin a rebre els impulsors d’una cadena independentista’. Per tant, ha afegit, ‘el PP diu prou a un acte que no és d’unitat institucional quan Mas després rebrà a aquells que volen trencar la Constitució i dividir els catalans’.

‘La resposta a la Via Catalana és la Constitució’

En resposta a les preguntes dels periodistes sobre la reacció que el govern espanyol ha d’oferir a la Via Catalana, Sánchez-Camacho ha advertit que la resposta serà la Constitució. ‘Els mecanismes de la Constitució són a la Constitució i tots els hem de complir’, ha dit, i ‘les coses no es fan amb cadenes independentistes ni amb actes al marge de la Constitució i de la Llei’. 

Per tant, segons que ha apuntat, els sobiranistes han d’utilitzar ‘els mecanismes legals i constitucionals’ i ‘que defensin el que creuen i sentin’ però ‘no amb una cadena independentista que divideix la societat catalana ni amb un acte de la Diada que ja no representa tots els catalans’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any