El MAP prorroga fins al 29 de setembre l’exposició ‘Traçabilitats’, de Sama Genís

  • Des de la seva inauguració al maig, hi han passat més d'un miler de persones

VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 18:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més d’un miler de persones han visitat l’exposició temporal “Traçabilitats”, de Sama Genís al Museu de l’Art de la Pell (MAP) de Vic, inaugurada el passat 22 de maig. Degut a l’èxit d’assistència de públic, el MAP l’ha prorrogat dues setmanes, fins al 29 de setembre. “Traçabilitats” és la primera exposició individual de Sama Genís, que ocupa més de 1.000 m2 d’espai expositiu on hi ha obres, una vídeoinstal·lació, una part explicativa amb tot el procés creatiu i tècnic.

Amb aquest projecte l’artista vol mostrar una sèrie de treballs ceràmics que són el resultat d’un llarg aprenentatge i mostra la recerca de llenguatges ceràmics nous i experimentals. “Traçabilitats” no només exposa peces, sinó també el procés de creació d’aquestes peces. “Hi ha la possibilitat de trobar i seguir el rastre, de reproduir l’historial d’una obra”. És per això que també s’hi exposa tot el material d’inspiració, eines, tipus de fang, esbossos, imatges, vídeos, proves de colors.

L’artista pretén obrir una porta per donar a conèixer, no només les seves obres i la seva manera de treballar, sinó també la ceràmica, que “pot ser un llenguatge plàstic tan radicalment contemporani com qualsevol altre”.

L’artista

Sama Genís va estudiar el Grau Superior d’Arts Aplicades al Mur (Pintura) a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic (2003-2006) per després cursar, a la mateixa escola, el Grau Superior i Mitjà de Ceràmica Artística.

Ha compaginat els anys d’estudi amb diferents workshops d’altres disciplines, com manufacturació de paper japonès, llibres d’artista i diferents tècniques amb altres ceramistes del món.

Ha estat finalista i menció d’honor en diversos concursos internacionals de ceràmica contemporània a Saragossa, l’Alcora i Vallauris. El 2007 va guanyar el primer premi d’escultura Fundició Benito, i el 2010 va rebre la beca de gravat de la Fundació Felícia Fuster. El 2011 va ser finalista de l’ArtFad de Barcelona i del premi d’escultura “Fundación Agua” de Granada. El mateix any va estar seleccionada com a representant catalana al Saló Nacional de Belles Arts a la sala “La Carrusel” del Louvre, a París.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any