Notícies

Dilluns  09.09.2013  17:59

Les recomanacions per a l'ús de telefonia mòbil durant la Via Catalana

Evitar trucades de veu, reduir l'enviament d'imatges, les trucades urgents...

Men?ame
 

Els actes massius, com ho poden ser les manifestacions, festivitats o concerts, causen tot sovint la saturació de la xarxa de telefonia mòbil. Un exemple n'és la manifestació de l'Onze de Setembre de l'any passat: l'aglomeració als carrers del centre de Barcelona va saturar la xarxa una hora, amb talls al servei, abans fins i tot de l'inici de la marxa. Per aquest motiu, la Generalitat ha fet públiques avui una sèrie de recomanacions per a l'ús racional del mòbil pels assistents a la Via Catalana.

Són les següents:

1. Quedar d’acord amb el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de l’esdeveniment, atès que possiblement, un cop allà costarà contactar via Whatsapp, SMS o trucada. Si durant l’esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu  i feu-ho mitjançant missatges de text.

2. Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem i consultem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l’acció.

3. Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cal ser cautelós amb les connexions que s’estableixen i amb les informacions que s’envien (contrasenyes, documents, etc.) i es reben (fitxers).

4. Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no es facin servir i desactivar el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.

5. En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, cal recordar que la telefonia fixa garantirà una millor comunicació amb el 112. Per tant, sempre que sigui possible, demanar a algun comerç o veí que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda en cas de col·lapse de la xarxa mòbil.

6. Si s’ha de fer una trucada urgent i existeix congestió, espereu un temps prudencial abans de tornar-ho a provar (entre 10 i 15 segons).

7. Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l’esdeveniment, el millor és seguir la informació a través d’un aparell de ràdio. Eviteu accedir a la ràdio per Internet o navegar amb el mòbil per saber l’estat i evolució de l’acció.