Els vídeos de la Via Catalana cap a la independència

  • Un recull dels espots publicats aquests últims mesos per cridar a la participació de la cadena humana de demà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fa mesos que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) treballa intensament per fer realitat, demà, la Via Catalana cap a la independència. Durant aquest temps, tot de vídeos han servit per a mantenir el caliu i cridar a la participació de la cadena humana. Anuncis recordant que ‘fer realitat el somni’ és a les mans de cadascun dels ciutadans. Espots, també, per animar a omplir els trams de les Terres de l’Ebre, amb personalitats com ara Germà Bel, Andreu Carranza o Carme Forcadell. Vídeos promocionals amb cares conegudes, com aquell en què apareix Pep Guardiola i, més recent, el de Quim Monzó i Juanjo Puigcorbé. I també s’hi han volgut afegir alguns músics, amb videoclips especials, com el ‘Mà en mà’ i ‘La Via’. Els recollim tot seguit.

L’11 de setembre tenim una cosa en comú: Fem Via!

L’actor Juanjo Puigcorbé i l’escriptor Quim Monzó protagonitzen l’últim espot de l’ANC, dirigit per Hug Cirici i coproduït per la Creativa i Massa d’Or. Puigcorbé i Monzó són dos veïns malavinguts, però que coincideixen en un tram de la cadena humana i fan possible que es pugui completar. ‘Aquest Onze de Setembre ha arribat el moment de demostrar que, siguem com siguem, tenim una cosa en comú: Catalunya’, diu la veu en off.

Pep Guardiola, Jaume Cabré i Dyango fan Via!

L’entrenador Pep Guardiola, l’escriptor Jaume Cabré i el cantant Dyango donen suport a la Via Catalana a través del vídeo ‘Fem Via!’.


Omplim les Terres de l’Ebre

Els ebrencs Germà Bel, Pep Suñé, Andreu Carranza, Ferran Bel, Carme Forcadell i molts més van fer una crida a omplir la Via Catalana al sud del Principat.

 

Guarda’t un lloc per a la història

Vídeo promocional de la Via Catalana: ‘Aquest Onze de Setembre, cal convertir la Diada en l’avantsala de la independència. Ara és l’hora de la Via Catalana. Enllaçats, units, resseguint el país amb una cadena humana per tal de convertir en realitat l’anhel majoritari dels catalans, esdevenir un nou estat d’Europa’.

 

Mou-te per la Via, tu la faràs possible!

Amb aquest vídeo l’organització també feia una crida a participar en la Via i a omplir-ne els trams de les Terres de l’Ebre.

 

Junts ho farem possible

Un repàs de diverses lluites que van aconseguir d’abolir lleis injustes, com ara la segregació racial, la prohibició de vot a les dones o l’obligatorietat del servei militar.

 

És a les teves mans

Crida final a omplir els trams de les Terres de l’Ebre, en un muntatge dirigit per Lluís Danés.

 

Fer realitat un somni és a les teves mans

‘Fer realitat un somni és a les teves mans. Cadascun de nosaltres compta, però, el més important és que, darrere nostre… seran milers! L’Onze de Setembre, fem via cap a la llibertat! L’onze de Setembre, uneix-te a la cadena humana per la independència. Tot un país unint les mans, de nord a sud, per fer saber al món que res no ens pot parar quan de debò volem ser lliures.’

 

‘Mà en mà’, la cançó de la Via Catalana

Gonçal, Narcís Perich i Gerard Sesé van presentar a l’agost una cançó per a acompanyar la Via i ‘fer créixer la participació en aquesta fita que marcarà un abans i un després en el procés d’alliberament nacional’.

 

‘La Via’ de Pepet i Marieta, una oda a la llibertat dels Països Catalans

La cançó de Pepet i Marieta es va presentar com l’himne de la cadena, i ara el grup ha fet una crida perquè els participants s’enregistrin demà i els enviïn les imatges per a fer-ne un videoclip:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any