El moviment 12-O desconvoca l’acte espanyolista a la Sagrada Família

  • Però convida els adherits a anar a missa al temple

VilaWeb
Redacció
09.09.2013 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma espanyolista Moviment Cívic 12-O ha desconvocat l’acte contra la Via Catalana que havia convocat a la Sagrada Família, coincidint amb la cadena. Ho ha explicat el president de la plataforma, Àngel Hernández, en una conferència de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona. Hernández ha explicat que la desconvocatòria es deu al fet que no poden pagar el cost de recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió de la Conselleria d’Interior d’instar la plataforma a traslladar concentració, que porta per lema ‘Trenquem les cadenes’, en algun altre espai per no coincidir amb la Via Catalana.

Crida a anar a missa al temple a la mateixa hora

Això sí, Hernández ha demanat als adherits que dimecres acudeixin a resar al temple de la Sagrada Família. ‘Demanem als catòlics que vagin a missa a la Sagrada Família a aquella hora i que contemplin l’espectacle, no necessiten permís per fer-ho’, ha explicat, en el que es podria interpretar com una convocatòria a l’ombra.
Igualment, ha assegurat que el moviment no convocarà cap altre acte l’Onze de Setembre, però sí per al 12 d’octubre, i sobre la possibilitat que els seus membres acudeixin als actes d’altres partits ha dit que dependrà de ‘si realment són per la Constitució i la unitat d’Espanya o si només són actes festius’.

En aquesta línia, ha descartat integrar-se en les activitats de Ciutadans per la Diada, que a cada capital de província farà un acte simbòlic amb el llançament de 3.500 globus amb el ‘cor tribandera’ –catalana, espanyola i europea–, perquè la plataforma ho considera un acte festiu i no a favor de la unitat d’Espanya. Respecte l’acte del PP ha dit que el col·lectiu s’esperaria a conèixer el lema de la convocatòria.

Hernández ha acusat el govern català de no respectar les lleis, les sentències i la Constitució, d’actuar al marge i de permetre que associacions amb objectius ‘subversius i provocadors’ puguin excedir-se en el dret de la llibertat d’expressió, perquè considera que la Via Catalana és ‘una apologia de l’independentisme inacceptable.’

Manca de suport de PSC, PP i Ciutadans

Hernández també ha explicat havia buscat suport financer per a pagar el cost del recurs al TSJC al PSC, PP i Ciutadans, partits als quals s’ha referit com a ‘amics de la nació’. No ha especificat quin fou la resposta dels partits per a negar-los l’ajuda, però ha dit que un dels tres els va dir que no tenia diners.

En la mateixa línia ha retret a aquestes formacions ‘falta d’unitat’ i ha lamentat que ni el ministre de l’Interior espanyol, Jorge Fernández-Díaz, ni l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, s’hagessin posicionat en relació amb l’assumpte, malgrat que la plataforma els ho havia demanat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any