Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  10.09.2013  06:00

Les cadenes humanes per la independència, avui a Mallorca i Menorca

A les 16.30 a Maó i a les 20.00 a Palma

Men?ame
 

Després d'Eivissa i Formentera, Mallorca i Menorca també se sumen a la Via Catalana cap a la independència avui, vigília de l'Onze de Setembre. En suport de la convocatòria i per a reivindicar la unitat dels Països Catalans, a Palma l'acció consistirà a encerclar un mapa del país a la plaça Major. Amb el lema 'Feim Via', vol reivindicar la unitat dels Països Catalans.

Els organitzadors, Obra Cultural Balear i l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, llegiran un manifest en què reivindiquen que la Via Catalana representa un 'procés cívic i democràtic per a fer consciència'.

Per una altra banda, Menorca reunirà els participants a Maó, entre el Mercat de Peix i el parc Roxina (ruta de Ses Voltes). A les 16.30 s'hi farà una cadena humana amb el lema 'Som i serem una part de la nació'. 

Els representants de les entitats ja van presentar els actes i la trobada a aquest anomenat 'tram 779' de la Via Catalana. A banda aquesta reivindicació a les Illes, demà també hi haurà una delegació mallorquina a Barcelona per donar suport i participar en la Via Catalana.  

Eivissa ja va fer una cadena humana diumenge, amb una participació de tres-centes persones, organitzada per 'Eivissa pels Països Catalans'. També en va organitzar una Formentera, amb una trentena de participants, el dilluns 26 d'agost.