Multitud d’ascensions a cims catalans per donar suport a la Via Catalana

  • Pretèn 'escalfar motors' i reclamar la integració de les muntanyes a la lluita independentista

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.09.2013 - 22:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Multitud de catalans s’han sumat aquest diumenge a la iniciativa promoguda pel col·lectiu Estelades al cim (@EsteladesalCim) de fer onejar senyeres i estelades als cims de Catalunya (i del món). A la web del projecte s’hi pot consultar un recull de fotografies dels diversos pics que s’han coronat. La iniciativa és un acte de suport a la Via Catalana.

La iniciativa era ambiciosa, perquè preveia arribar a tots els cims catalans. Finalment la gesta no els ha aconseguit cobrir tots, però hi ha hagut ascensos a més de 300 muntanyes arreu del territori català.

Projecte ‘Estelades al cim’

El projecte Estelades al cim fou creat per un grup de joves estudiants de doctorat de física aficionats a l’excursionisme i la muntanya. Són de Manresa, Barcelona, Reus, Sant Llorenç Savall i Albesa i es va conèixer a la facultat de física. Expliquen que la idea va sorgir perquè trobaven a faltar al mapa de la Via Catalana el trajecte ‘pels cims més emblemàtics del país i totes les muntanyes del territori’.

Ascencions al llarg de l’estiu 

Al país ja s’han celebrat altres iniciatives d’ascenció que omplien les muntanyes d’estelades. El cap de setmana del 22 i 23 de juny, en motiu de la diada nacional de Sant Joan, la iniciativa Som Cims, organitzada per la campanya Som Països Catalans, va protagonitzar una seixantena d’ascencions i excursions, amb l’objectiu de ‘reivindicar el territori i propulsar i promoure l’organització local’. 

Una altra ascenció històrica va ser la protagonitzada al Pedraforca, concretament un mes abans de la Diada, el passat 11 d’agost. Va estar organitzada per l’ANC de Saldes i va acollir desenes de participants. Finalment, la més recent ha estat la de la Pica d’Estats, organitzada per l’ANC del Pallars Sobirà, el 24 d’agost propassat. Van participar cinc-centes persones per defensar la independència, a 3.143 metres d’altura. 

L’originalitat d’avui, que la diferència de la resta, es que l’ascenció ha estat simultània i a només tres dia de l’Onze de Setembre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any