La Llista d’agost pels dj’s Escala i Corda

VilaWeb
Redacció
09.09.2013 - 00:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al mes d’agost ens han posat la música els dj’s del moment. Escala i Corda són un col·lectiu de dj’s de Benissa, a la Marina Alta, que han tocat arreu del país en escenaris com el del Meruts Festival, Aplec dels Ports, Feslloch o Festaborigen. Amb l’ajuda de la viquipèdia i una bona sessió ‘bass music’ vos deixem gaudir dels diferents gèneres que sovint podem trobar a  les seues sessions. 

Comencem la llista amb Trap. L’origen el trobem a la dècada dels 2000 a partir del hip hop i el crunk a Estats Units. Però el Trap que ens interessa comença a desenvolupar-se al 2012 on comença a guanyar popularitat i els productors de música electrònica comencen a utilitzar-lo, donant lloc també a altres subgèneres com el ‘trapstep’. Productors electrònics com Carnage, Baauer i Flosstradamus han ampliat la popularitat d’aquesta música, guanyant l’atenció dels fans de la música electrònica, fins al punt en que no hi ha cap nit de festa on no s’escolta alguna cançó d’aquest estil.

El Moombahton (acrònim de ‘Mombah’ i ‘Reggaeton’) naix de la fusió de la música house amb el reggaeton. Musicalment, comparteix orígens amb l’electro house, però alentint el tempo fins al del reggaeton. Aquest gènere naix el 2009 de mans de Dave Nada en una festa, on va mesclar house amb dancehall i bachata. El Moombahton també s’ha incorporat als estils actuals de la música amb la creació de gèneres derivats com Moombahcore, una fusió de gèneres amb el ritme i la percussió de moombahton amb sons distorsionats del Dubstep. En l’actualitat en podem trobar en gran part de la producció de Major Lazer, Dillion Francis o Diplo.

El Drum and Bass sorgeix a principis de 1990 a Anglaterra, fruit de la unió del Hardcore Breakbeat del Regne Unit i de l’escena Rave. És un producte genuïnament anglès (principalment de Londres i Bristol), i és considerat per la crítica musical com la més tècnica i tecnològica forma de música dels nostres dies i se¡n pot considerar  l’evolució (amb els loops i patrons / seqüències / algoritmes més complicats de bateria mai escoltats). Té molt diversos subgèneres, els que prenen formes més lentes i ambientals són comunament utilitzats en anuncis, publicitat comercial i caretes de televisió, i sovint són escoltats de forma subliminal a cortinetes musicals de fons. Alguns artistes destacats són els britànics Shy FX, Danny Byrd o Bennie Page.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any