Notícies

Dissabte  07.09.2013  20:19

Cadenes humanes al País Basc, en solidaritat amb el procés català

Centenars de participants a Bilbao, Pamplona, Sant Sebastià, Vitòria i Hendaia

Men?ame
 

Centenars persones han participat avui en les principals ciutats del País Basc per a formar cadenes humanes per solidaritzar-se amb el procés català cap a la independència. La convocatòria l'ha fet la plataforma Independenistak perquè 'el desig de molts ciutadans bascos és expressar el seu recolzament amb el procés català'. Les ciutats basques s'afegeixen d'aquesta manera, a la llarga llista de les que han replicat la Via Catalana arreu del món. El cap de setmana passat, va haver-hi algunes de les convocatòries més nombroses, com ara les de Pequín, Londres, Brussel·les i Nova York. 

Avui n'hi ha hagut a Bilbao, Pamplona, Donostia (amb la participació de l'alcalde, Juan Karlos Izagirre, de Bildu), Vitòria i Hendaia. 'Catalunya-Euskal Herria, bi herri herlburo bakarra, Independentzia', o, en català, 'Catalunya-País Basc, dos pobles, un mateix objetiu, la independència' és el lema que Independenistak ha posat als actes.

El portaveu de la plataforma, Txutxi Ariznabarreta, va dir al diari Gara: 'Hem d'aprendre molt del procés català. Com que tots dos països lluitem per l'estat propi, és el moment de treure la reivindicació al carrer'. D'una altra banda, uns quants representants de la plataforma participaran de la Via Catalana del dia 11 de setembre al Principat i pensen en organitzar autocars perquè molts ciutadans volen participar-hi.  

Demà continuaran havent-hi rèpliques de la cadena a l'estranger, ací teniu la llista de les que hi ha previstes:

Atenes (Grècia): 8 de setembre a les 18.00, a l'Acròpoli

Independence (EUA): 8 de setembre a les 14.00, a Farmer’s Market, 6565 Brecksville Rd

Ljubljana (Eslovènia): 8 de setembre a les 17.14, a l'estàtua de France Preseren, els Tres Ponts

Minneapolis (EUA): 8 de setembre a les 16.00, a Minnehaha Falls

San Francisco, Califòrnia (EUA): 8 de setembre a les 14.00, al Parc Crissy Field