El govern espanyol canvia el to sobre la consulta

  • 'Valora positivament les decisions de compliment de la legalitat', diu Sáenz de Santamaría sobre les declaracions d'ahir de Mas

VilaWeb
Redacció
06.09.2013 - 14:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha modulat el to en relació amb el procés sobiranista a Catalunya, l’endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, digués que miraria de pactar amb l’estat una consulta dins del marc legal espanyol i que, en cas contrari, donaria caràcter plebiscitari a unes eleccions el 2016. La vice-presidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, ha tornat a esgrimir les lleis i la constitució com a límits, però sense el to amenaçador d’altres vegades. I ha dit que valorava ‘positivament les decisions de compliment de la legalitat’.

‘Qualsevol iniciativa es valora en termes de legalitat. Volem fer complir la constitució i les lleis i així ho hem traslladat a totes les administracions. Són les regles del joc; volem que es compleixin sempre les lleis mentre segueixin vigents. I continuarem mantenint el diàleg amb la Generalitat de Catalunya’, ha declarat la vice-presidenta del govern espanyol.

Sáenz de Santamaría ha dit aquestes paraules en la conferència de premsa posterior a la reunió del consell de ministres. I les ha repetit com a resposta a les múltiples preguntes que li han fet sobre la suposada reunió de Mas i Rajoy de dijous passat i sobre la posició del president de la Generalitat.

En cap moment no ha fet referència al fet que hi pogués haver unes eleccions plebiscitàries —ja sigui el 2016 o abans— a Catalunya. Segons TV3, fonts de la Moncloa han manifestat després de la conferència de premsa que consideren que les eleccions del 25 de novembre passat ja van tenir aquest caràcter de plebiscit.

Rajoy diu que vol treballar amb Mas ‘per un projecte compartit’

A Sant Petesburg (Rússia), el president espanyol Mariano Rajoy també ha respost a les preguntes dels periodistes sobre les darreres paraules de Mas: ‘He estat amb el senyor Mas, tant en reunions públiques com en privades. És important que treballem amb un objectiu comú i un projecte compartit’. 

Tot i això, no ha concretat si s’ha reunit recentment amb el president Mas. ‘Parlo amb el senyor Mas periòdicament, aquest és un assumpte important pels ciutadans de tota Espanya. Treballaré per mantenir-nos units, som el país més vell d’Europa. La meva posició ja és coneguda per tothom.’ ha dit Rajoy. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any