Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  05.09.2013  09:24

Autor/s: ACN

Peatges gratuïts en trams de l'AP-7 i la C-32 per la Via Catalana

Així ho han acordat Abertis i el Servei Català de Trànsit

Men?ame
 

En ocasió de la Via Catalana per la Independència de l'Onze de Setembre, Abertis i el Servei Català de Trànsit han pactat que es pugui circular de forma gratuïta en alguns trams de l'AP-7 al nord i al sud del Principat, i també a la C-32 al seu pas pel Maresme, entre les 13.00 i les 19.00. No obstant això, tal com han indicat fonts d'Abertis a l'ACN, la gratuïtat s'aplicarà en funció de les indicacions que els mossos d'esquadra facin als vehicles. És a dir, quan es donin ordres de desviar-se a l'autopista en cas que no hi hagi cap més via gratuïta transitable o perquè la policia ho decideix per qüestions de seguretat.

Abertis diu no es tracta d'una mesura excepcional sinó que és habitual aplicar-la quan hi ha esdeveniments com competicions esportives o per causa d'accidents de trànsit. 'En casos com aquests s'apliquen nivells de servei que poden comportar gratuïtat perquè els vehicles s'hi veuen obligants', assenyalen des de la companyia. 

Amb tot, des d'Abertis també s'admet que la decisió té una 'certa envergadura perquè són molts quilòmetres" als quals se'ls pot aplicar la gratuïtat. "No vol dir que tothom circuli sense pagar, si vas per una nacional i els mossos et desvien, en aquell moment no pagaràs", indiquen fonts de l'empresa que cita l'ACN.

En el moment de passar pels peatges, a aquells vehicles que tinguin Teletac no se'ls cobrarà el pas pel peatge; i els altres usuaris recolliran un tiquet quan entrin a l'autopista i el dipositaran en el peatge de sortida sense haver de pagar.