Josep Piqué anuncia que deixarà la presidència del Cercle d’Economia i proposa que li hi succeeixi Antón Costas

  • El catedràtic d'economia rep el suport de la junta de l'entitat · Les eleccions s'haurien de fer entre el novembre i el desembre

VilaWeb
ACN
05.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Cercle d’Economia, Josep Piqué, va anunciar ahir a la junta de l’entitat que convocaria eleccions per a escollir successor. Piqué va proposar el catedràtic d’economia de la UB i vice-president del Cercle, Antón Costas, i va rebre el suport de la junta. El 9 de setembre es farà el tradicional dinar d’ex-presidents del Cercle, on es debatrà sobre les candidatures, i el 18 de setembre la junta fixarà data per a les eleccions, que seran al final de novembre o principi de desembre. Havien de ser el 2014, però Piqué sempre ha mantingut que no acabaria el mandat de tres anys perquè ja va presidir el Cercle uns quants mesos en una etapa anterior.

Tradicionalment, els potencials candidats a substituir el president del Cercle han estat sempre els vice-presidents. En aquesta ocasió, es tractava de Josep Oliu (president del Banc Sabadell), Artur Carulla (president d’Agrolimen) i Antón Costas (catedràtic d’economia de la UB). A banda, qualsevol membre del Cercle que presenti cinquanta signatures de suport pot optar-hi.

Antón Costas va néixer a Vigo (Galícia). És enginyer industrial i doctor en economia. Ha publicat una dotzena de llibres i nombrosos articles i assaigs, centrats en l’estudi dels processos de formació de polítiques públiques, sobretot del paper que fan les idees, els interessos i les institucions en aquests processos. 

Les publicacions més recents es relacionen amb l’anàlisi de les causes, efectes i respostes a la crisi del 2008. Els seus últims llibres són: ‘La crisi de 2008. De l’Economia ala Política i més enllà’ i ‘La torre de la arrogancia. Políticas y mercados después de la tormenta’. També és columnista econòmic i d’opinió del diari ‘El País’ i de ‘El Periódico’. En l’àmbit empresarial, és president del consell d’ENDESA a Catalunya i conseller de diverses empreses.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any