Les autoritats franceses no impediran el ramal nord-català de la cadena humana

  • Finalment anuncien que sí que tallaran el trànsit · Fins ara hi havien posat entrebancs

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 14:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ANC de Catalunya Nord ha rebut aquest migdia una carta de la prefectura de Perpinyà on informa que finalment tallarà el trànsit el dia 11 de setembre per permetre el tram nord-català de la Via Catalana. Fins ara les autoritats havien posat traves als organitzadors i els havien anunciat que, si bé no tenien res contra l’acció, no tallarien el trànsit de la carretera que va del Voló al Pertús, tal com informava avui El Punt Avui.

Finalment les autoritats franceses han canviat de decisió, tot i que encara no satisfan la petició de l’ANC, que havia demanat que el trànsit es tallés a partir de les 14.30. Segons que els ha informat la prefectura, el trànsit quedarà tallat a les 13.00, i això pot ser perjudicial si els participants no surten prou temps abans. L’organització mirarà de negociar amb la prefectura per tallar el trànsit més tard, però en tot cas, sempre s’hi podrà arribar passant per la Jonquera. 

El fet que fins avui diguessin que no tallarien el trànsit ha portat l’ANC de Catalunya Nord a suspendre la caminada i la cursa de Morellàs al Voló prevista per al mateix dia 11. Tal com explica VilaWeb Catalunya Nord, en canvi, hi haurà una concentració a la Porta dels Països Catalans de Salses el diumenge dia 8 i una altra al Castellet de Perpinyà el dimarts dia 10.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any