El cas Método 3 acorrala encara més José Zaragoza

  • Va encarregar a l'agència de detectius que espiés Garcia Albiol, segons El Periódico

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 10:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat socialista i ex-secretari d’organització del PSC José Zaragoza va encarregar el febrer del 2010 a Método 3 que espiés el batlle de Badalona, Xavier García Albiol, que aleshores era regidor i candidat del PP. Així consta en els correus electrònics que la policia espanyola ha trobat a l’ordinador de l’ex-directora de seguretat de l’agència, Elisenda Villena, segons que informa avui El Periódico. La policia ha incorporat aquests correus en el procés obert per l’enregistrament del dinar a La Camarga el juliol del 2010 entre la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i l’ex-amant de Jordi Pujol Ferrusola, Victòria Álvarez.

Segons aquestes informacions revelades avui, el propòsit de la investigació encarregada suposadament per Zaragoza era d’esbrinar si efectivament Albiol residia a Badalona o ho feia a Barcelona. En els correus electrònics que s’han trobat queda palesa una relació entre el PSC i l’agència de detectius que no era pas puntual, sinó que ‘s’allargava en el temps’.

Fins ara els socialistes catalans continuen dient que no tenen res a veure amb la gravació de la Camarga ni amb cap cas d’espionatge. El PSC assegura que està a disposició de la justícia i demana celeritat perquè el cas es resolgui tan aviat com pugui ser.

El paper de Zaragoza

Poc després d’haver esclatat el cas de les escoltes a la Camarga, ja va sortir publicat el nom de Zaragoza, que va quedar vinculat al cas per les informacions que es van fer públiques segons les quals hauria pogut ser qui va encarregar les escoltes. Zaragoza havia contractat diverses vegades Método 3 per fer feines per al socialistes, com el rastreig de micròfons a la seu, però, segons deia Zaragoza, no pas per encarrergar escoltes.

La implicació del PSC tenint en compte les informacions publicades aquestes últimes setmanes arriba fins al punt que hauria pagat a Método 3 l’enregistrament en el restaurant La Camarga. Així constava en l’informe de la policia espanyola que la cadena Ser va publicar divendres. Segons aquest document, els socialistes catalans van pagar 1.750 euros per aquest servei.

L’informe recull correus electrònics entre l’agència i membres del partit i una relació de les tasques que havia fet Método 3 per al PSC, amb conceptes explícits sobre l’enregistrament, com ara la preparació del dispositiu i la col·locació, l’enregistrament i la retirada del dispositiu, l’escolta i el resum sobre allò de què van parlar durant el dinar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any