El ramal valencià de la Via Catalana té autorització, malgrat el malestar de Fabra

  • Acció Cultural obté el permís per ocupar la carretera N-340 al terme de Vinaròs

VilaWeb
Redacció
03.09.2013 - 14:53

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Via Catalana compta finalment amb autorització per a arribar al País Valencià malgrat el malestar expressat pel govern d’Alberto Fabra i membres del PP valencià. La sots-delegació del govern espanyol a Castelló ha confirmat que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té el permís per a ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) entre les 16.00 i les 18.00 hores del dia 11 de setembre. 

És previst que la cadena humana es formi al País Valencià a la simbòlica hora de les 17.07 hores. El vice-president valencià, José Ciscar, va expressar el passat divendres que l’executiu prendria mesures si la Via Catalana s’organitzava al territori.

Ciscar però va reconèixer que és la subdelegació del govern espanyol qui ha de concedir els permisos pertinents. Segons que han confirmat fonts de la subdelegació, ACPV va sol·licitar el passat mes d’agost ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 entre els termes municipals de Vinaròs (Baix Maestrat) i Alcanar (Montsià) entre les 16.00 hores i les 18.00 hores del pròxim 11 de setembre. 

Aquesta sol·licitud ha estat admesa en els termes previstos i sota el lema ‘Cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat’ amb una previsió d’assistència de més de 500 persones.

Diverses veus del PP valencià també s’han mostrat contràries al pas de la Via Catalana pel territori. Així, el secretari general del PPCV, Serafín Castellano, ha reclamat fermesa a tots els partits polítics valencians per oposar-se a la celebració de la cadena humana. Castellano ha instat a respectar ‘les senyes d’identitat dels valencians, perquè els ciutadans d’aquesta Comunitat tenim molt clar quina és la nostra llengua, la nostra bandera i el nostre himne’. 

Els pares de Guillem Agulló faran el primer relleu de la Via Catalana al País Valencià

El compositor Carles Santos i la família de Guillem Agulló enllaçarian simbòlicament el Principat amb el ramal que s’ha organitzat cap al País Valencià. En vam parlar amb el pare de Guillem Agulló, l’independentista assassinat fa vint anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any