Navarro vol que l’ANC pagui per fer la Via Catalana

  • Primera reunió de l'executiva del PSC aquest nou curs polític · Hi planarà la tensió amb els crítics

VilaWeb
Redacció
02.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera reunió de l’executiva del PSC aquest nou curs polític es fa enmig de la tensió entre els membres del sector catalanista del partit i la direcció. Hi planaran les topades públiques d’alguns dirigents destacats dels sectors crítics, com ara Àngel Ros o Marina Geli, i el número dos del partit, Antoni Balmón, que va arribar a dir que hi sobraven. Balmón va expressar-se així en un article molt polèmic publicat ara fa una setmana. La proximitat de l’Onze de Setembre i de la Via Catalana ha contribuït a enrarir l’ambient.

Ahir mateix el primer secretari del PSC, Pere Navarro, va arribar a dir que l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) hauria de fer-se càrrec de les despeses extraordinàries derivades de la Via Catalana l’Onze de Setembre. Fou en unes declaracions a l’agència Efe: ‘Seria lògic pensar que no siguem tots els contribuents els que hàgim de pagar les despeses extraordinàries d’una activitat que organitza una entitat privada. Això seria lògic, com el FC Barcelona, que arriba a acords amb l’ajuntament de la ciutat sobre les despeses de seguretat i transport.’

Navarro vol que l’ANC, com a entitat privada que és, assumeixi la despesa extraordinària en un moment de ‘greus dificultats econòmiques i retallades’.

També va dir que no compartia la reivindicació de la cadena humana, però que la respectava. I que no hi participaria, sinó que fóra a tots els actes institucionals de la diada. Va demanar que fos una jornada plural i de tots els catalans, pensessin què pensessin.

Sobre la participació de militants i dirigents del seu partit a la Via Catalana, va dir que la respectava però que els demanava coherència. Segons ell, pocs dies després de la mobilització independentista, ‘defensaran el model federal a la Festa de la Rosa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any