Antoni Dalmau fa el parlament de l’assaig de la Via Catalana a Igualada

  • L'ex-dirigent socialista diu que Catalunya ha de poder decidir 'si vol ser un poble independent i lliure'

VilaWeb
Redacció
01.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes 1.500 persones han participat aquest dissabte a la tarda a Igualada en un assaig de la Via Catalana cap a al Independència. El colofó de l’acte ha estat el parlament de l’històric dirigent socialista Antoni Dalmau, que aquest dimecres va sol·licitar la baixa del partit. 

L’igualadí Antoni Dalmau, expresident de la Diputació de Barcelona i històric militant socialista, ha estat l’encarregat de pronunciar el discurs de cloenda de l’assaig de la cadena humana. En el seu discurs, Dalmau ha agraït a l’organització que li hagi donat la oportunitat de “compartit públicament un compromís per la causa que ens ha de conduir, en una data que desitgem ben propera, a la plena llibertat de Catalunya”. 

Dalmau ha expressat que “aquest recorregut que seguim té un final democràticament inevitable i indiscutible: que el poble de Catalunya ha de poder decidir amb llibertat què vol fer del seu futur, si vol continuar formant part d’un projecte històric fracassat i irrecuperable o emprendre el vol sense mes lligams ni restriccions per ser un poble independent i lliure”. 

En el seu discurs, el fins ara militant socialista també ha ressaltat que “per arribar a aquest objectiu hem de sumar més gent a la causa, hem de mantenir el grau de pressió damunt els nostres representants politics, obtenir més solidaritat i comprensió internacional i explicar a molts dels nostres conciutadans que la Catalunya que volem construir no és contra ningú. No vol separar els vincles emotius, no vol imposicions contra els sentiments, sinó simplement vol poder ser ella mateixa i oferir després als pobles espanyols i europeus tota la cordialitat, afecte i solidaritat que som capaços”.

En quant a la seva decisió d’estripar el carnet del PSC, Dalmau ha manifestat que “feia temps que havia fet el meu procés que no estava d’acord amb la línia política que seguia el PSC i em va semblar que ara, amb la proximitat de l’11 de setembre i de la cadena humana i de l’assaig d’Igualada, era el moment de fer-ho per poder oferir el parlament lliure de condicionaments”. Dalmau ha recordat que feia 38 anys que era militants del partit socialista i ha remarcat que no ha volgut “donar cap cop de porta ni criticar els qui encara hi són, que tindria motius per fer-ho, però no ho vull fer”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any