Revolta a la xarxa contra l’avinguda dedicada a Samaranch

  • L'Ajuntament de Barcelona vol canviar el nom de l'Avinguda de l'Estadi

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2013 - 17:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per canviar el nom de l’Avinguda de l’Estadi per anomenar-la Avinguda Joan Antoni Samaranch, en reconeixement a l’home de l’esport de Franco, en qualitat de delegat d’esports, i procurador de les corts franquistes. El canvi de nom es fa a petició del grup municipal del PP, que ho va sol·licitar a final d’any passat, segons ha informat avui La Vanguardia.

Samaranch es va afiliar molt jove a la Falange Tradicionalista y de las JONS i va començar la carrera política a l’Ajuntament de Barcelona, com a regidor d’Esports, el 1955. També fou l’últim president de la Diputació de Barcelona i, ja mort el dictador, ambaixador a la Unió Soviètica i a Mongòlia. Finalment, va acabar dirigint el Comitè Internacional Olímpic, del qual era president honorari des del 2001, i va portar els Jocs Olímpics a Barcelona.

Les xarxes socials han rebut aquesta notícia amb protestes i fortes crítiques a la decisió del govern municipal de CiU. Ben aviat s’ha creat l’etiqueta #NoAvingudaSamaranch, que recull la major part dels piulets que critiquen que s’homenatgi un franquista que mai no va renegar del seu passat polític.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any