Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.08.2013  17:03

Revolta a la xarxa contra l'avinguda dedicada a Samaranch

L'Ajuntament de Barcelona vol canviar el nom de l'Avinguda de l'Estadi

Men?ame
 

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per canviar el nom de l'Avinguda de l'Estadi per anomenar-la Avinguda Joan Antoni Samaranch, en reconeixement a l'home de l'esport de Franco, en qualitat de delegat d'esports, i procurador de les corts franquistes. El canvi de nom es fa a petició del grup municipal del PP, que ho va sol·licitar a final d'any passat, segons ha informat avui La Vanguardia.

Samaranch es va afiliar molt jove a la Falange Tradicionalista y de las JONS i va començar la carrera política a l'Ajuntament de Barcelona, com a regidor d'Esports, el 1955. També fou l'últim president de la Diputació de Barcelona i, ja mort el dictador, ambaixador a la Unió Soviètica i a Mongòlia. Finalment, va acabar dirigint el Comitè Internacional Olímpic, del qual era president honorari des del 2001, i va portar els Jocs Olímpics a Barcelona.

Les xarxes socials han rebut aquesta notícia amb protestes i fortes crítiques a la decisió del govern municipal de CiU. Ben aviat s'ha creat l'etiqueta #NoAvingudaSamaranch, que recull la major part dels piulets que critiquen que s'homenatgi un franquista que mai no va renegar del seu passat polític.