Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  30.08.2013  11:06

El govern reservarà una partida pressupostària del 2014 per a la consulta

Joana Ortega diu que cal tenir a punt el material 'que fins ara ens deixava l'estat'

Men?ame
 

El govern català inclourà en el pressupost del 2014 una partida destinada a cobrir la despesa del material i la logística que calgui per a la consulta. Així ho ha assegurat la vice-presidenta del govern, Joana Ortega, en declaracions a Catalunya Ràdio. Ortega es reunirà la setmana vinent amb l'àrea de Processos Electorals i Consultes Populars per a saber el material que faria falta. 'Haurem de determinar les cabines i les urnes que caldran; haure de preveure el material que fins ara ens deixava l'estat. Hem de tenir les coses preparades, i fer-les bé', ha dit.

Ortega no ha precisat encara els diners que caldran per a tenir a punt aquest material; això es decidirà després de la reunió de la setmana que ve amb l'àrea de processos electorals.

Justament aquest estiu el govern va decidir de reforçar l'àrea de processos electorals, que ha passat a designar-se àrea de Processos Electorals i Consultes Populars, i 'inclou entre les seves funcions la de gestionar les consultes populars que puguin o hagin de dur-se a terme en l’àmbit de la Generalitat', deia el govern en un comunicat d'ara fa dos mesos. 'Es tracta d’una unitat que adapta les seves funcions a la nova realitat política que viu el país', afegia.

Sobre la legalitat de la consulta, Ortega ha dit que hi ha una llei de consultes vigent i una altra en preparació, a més de recordar que 'no es pot negar la voluntat d'un poble a exercir la democràcia'. Sobre la participació mínima per donar validesa a la consulta, ha dit que tant ella com el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, són 'ambiciosos' i no es conformen amb un 'aprovat', sinó que aspiren a 'l'excel·lent'. Per això, s'ha mostrat convençuda que hi haurà una 'altíssima participació que farà el resultat inqüestionable'.