29.08.2013 - 18:13
El Meló d’Or d’Ontinyent comença a ser no només conegut, sinó també reconegut, en àmbits de qualitat culinària inidscutible. És el cas del restaurant Sant Pau de Pol de Mar (Maresme), propietat de Carme Ruscalleda, qui en regenta un altre a Tòquio. La prestigiosa cuinera, guardonada amb tres estrelles Michelin pel seu restaurant, s’ha interessat pel meló d’Ontinyent per a oferir-lo com a producte al seu establiment.
Enguany,set productors locals han cultivat aquest meló d’acord amb la regulació que permet de disposar del segell de qualitat ‘Meló d’Or d’Ontinyent‘. L’any passat, l’Ajuntament de la capital de la Vall d’Albaida va promoure la marca ‘Meló d’Or’ com a símbol de qualitat per al tradicional meló de tot l’any, i la va dotar d’un protocol que determina un seguit de característiques bàsiques i obligatòries a l’hora de cultivar-lo per tal de ‘conservar-ne l’essència i característiques pròpies’. El 2012 hi hagué només un productor d’aquest meló, amb una producció de prop de 20.000 quilos, que aquest 2013 arribarà als 50.000.
Enllaços
Array