Els danys de la pedregada al camp de la Vall i la Costera superen el milió d’euros

  • La Policia Local d'Ontinyent va haver de rescatar una dona i dos xiquets de l'interior d'un cotxe

VilaWeb
Redacció
29.08.2013 - 17:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La forta pedregada que va descarregar ahir sobre part de la Vall d’Albaida va afectar especialment els termes de Castelló de Rugat, Fontanars dels Alforins i Ontinyent. La Unió de Llauradors ha informat que els danys a la nostra comarca i a la Costera han afectat més de 2.000 hectàrees i superaran el milió d’euros, sobretot en camps de vinya i oliveres.

El sindicat agrari ha indicat també que aquestes quantitats podrien incrementar-se si es manté l’ambent humit per l’aparició de fongs que poden afectar la producció de raïm a punt ja de veremar-se.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Ontinyent ha explicat que el trànsit pel camí Vell de Xàtiva continuarà uns dies interromput mentre s’acaba de netejar el pas pel riu de l’acumulació de brossa i branques. Les faenes de les brigades municipals se centren també a retirar el gran nombre de fulles arrancades dels arbres per la pedregada i que poden taponar els desaigües i albellons ara que s’esperen més pluges.

D’entre els problemes causats per l’aiguat, destaca l’enfonsament de l’interior d’una casa deshabitada a la plaça de Baix, i l’arrossegament de terres a la rotonda de la Saleta i en alguns camins veïnals a la zona d’Helios, una de les més afectades per la tempesta. Amb tot, el fet més destacable va ser el rescat d’una dona i de dos xiquets de l’interior d’un cotxe al Camí dels Carros. Agents de la Policia Local van haver de traure’ls del vehicle i els van dur a casa seua, sense que es tinga notícia de cap dany personal.

La forta tromba d’aigua, que va arribar a descarregar noranta-nou l/m2 entre les quatre de la vesprada i les dotze de la nit, va causar inundacions a l’accés principal de l’edifici de l’Ajuntament, al Mercat Municipal, a l’antic edifici de Correus, enestàncies de la piscina coberta, i al Centre Comercial El Teler, a més de baixos comercials i garatges. A més, la intensitat de la pluja i els arrossegaments de terres van obligar a tallar per precaució l’accés nord a la ciutat per la CV-650 a l’altura de la rotonda del pont de Sant Vicent.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any