Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  29.08.2013  06:00

Cinc dones conspiren

Què en farem dels llibres? Això es pregunten cinc dones influents del sector del llibre en una trobada subversiva celebrada a la seu de la Institució de les Lletres Catalanes. Victòria Miró hi va assistir i en fa la crònica

Men?ame
 

El futur de les biblioteques i de les llibreries, l'actitud (reticent) de les editorials davant d'un panorama sacsejat per l'ebook, les noves formes de lectura i la creació de continguts digitals. Aquests van ser alguns dels temes que van tractar Laura Borràs, directora de l'ILC; Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Carol Huesa, de l'editorial Vicenç Vives; Marisol López, directora de l'Àrea Digital de l'Institut Català de les Empreses Culturals, i Emma Llensa, co-fundadora de l'editorial digital Ubicuo Studio en una taula rodona extraoficial que van decidir celebrar després d'un intercanvi espontani de missatges via Twitter. 

El debat obert va tenir lloc a la Institució de les Lletres Catalanes per invitació de Laura Borràs. Va ser un 'tête a tête', però a cinc veus, cinc veus femenines que van començar a parlar a través d'aquesta xarxa social amenaçant de fer un 'fang, sang i fetge'  quan es trobessin i que, després de dues hores i mitja de conversa, van acabar amigablement emplaçant-se a continuar en una pròxima cita.

Sobre les biblioteques i els reptes que afronten va començar a referir-s'hi Carme Fenoll, que va mostrar que té les idees molt clares respecte cap on han d'anar aquests equipaments culturals: 'Nosaltres volem servir als lectors d'ebooks', va respondre a Marisol López, que va plantejar-li la provocadora dicotomia bibliotecaris-zombis vs digitals.

Fenoll -que es va declarar 'autocrítica al màxim' amb la professió i que va sostenir que 'tots els professionals que ens dediquem a tractar amb la informació estem condemnats al canvi'- va avançar durant la conversa dues iniciatives que tira endavant.

Pots continuar llegint l'article a Núvol.