Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  28.08.2013  17:35

Autor/s: Josep Casulleras Nualart

L'històric Antoni Dalmau estripa el carnet del PSC

L'ex-president de la Diputació de Barcelona ha sol·licitat per carta a Navarro la baixa del partit

Men?ame
 

L'històric dirigent socialista i escriptor Antoni Dalmau ha sol·licitat la baixa del PSC mitjançant una carta adreçada a la direcció del partit. Així ho ha confirmat a VilaWeb Dalmau, que ha preferit no donar explicacions públiques sobre la decisió. Dalmau, que fou president de la Diputació de Barcelona i vice-president del Parlament de Catalunya, ha fet aquest pas en plena tensió entre la direcció i els sectors catalanistes del PSC i just un dia abans que l'Agrupament Socialista de Catalunya anunciï a Torroella de Montgrí que donarà suport a tots aquells dirigents i militants que participin en la Via Catalana de l'Onze de Setembre.

De fet, Dalmau participarà en la cadena humana per la independència que es farà dissabte a Igualada, a les sis d'horabaixa. La cadena unirà Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui, i Dalmau hi farà el parlament final.

Llarga trajectòria

La trajectòria de Dalmau en els socialistes catalans és molt llarga, de més de trenta-vuit anys. Fou un dels fundadors de Convergència Socialista de Catalunya a Igualada, el 1975. També fou regidor de l'Ajuntament d'Igualada (1979-1983 i 1987-1991) i regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1983-1987).

El 1982 va succeir Francesc Martí com a president de la Diputació de Barcelona, un càrrec que va mantenir fins al 1987, quan fou succeït per Manuel Royes. Fou diputat al Parlament de Catalunya (1988-1999) i vice-president de la cambra (1988-1995).