Santi Vila s’afegeix als consellers que assistiran a la Via Catalana

  • Ja hi ha cinc consellers del govern que han confirmat que participaran en la cadena humana de la Diada

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.08.2013 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui a Twitter que assistirà a la Via Catalana cap a la Independència de l’Onze de Setembre en un dels trams que passen per Figueres, la ciutat d’on ha estat batlle des del 2007 fins ara. ‘Confirmo que l’Onze de Setembre assistiré a la cadena humana al seu pas per Figueres!’, ha dit Vila, l’endemà que el president de la Generalitat, Artur Mas, donés llibertat als consellers per a assistir a l’acte. Mas no hi participaràs pas, tot i que rebrà els representants de l’Assemblea Nacional Català durant la mateixa Diada.

Aquest és el piulet d’avui de Santi Vila:


L’ANC va dir fa més de dues setmanes que havia reservat espai per als consellers al tram de la Via Catalana que passa per la plaça de Sant Jaume de Barcelona, i va enviar-los una carta.

Alguns consellers, com ara Felip PuigGermà Gordó, Ferran Mascarell i Neus Munté ja havien dit aquestes darreres setmanes que hi participarien.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, també s’hi han mostrat favorables, tot i que no hi podran ser perquè hauran de gestionar mossos i urgències mèdiques, respectivament.

En canvi, Ortega creia que el govern ‘no havia d’assistir en pes’ a la Via Catalana. També va afegir: ‘No és important si jo hi vaig o no. L’important és que sigui un èxit i que mostri un país unit que vol exercir la democràcia.’ 

El conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, va fer una valoració positiva de la Via Catalana i va considerar que era una proposta que faria país, missatge que transmetrà Mas a l’ANC quan es trobin. Homs va fer una crida a la participació i va demanar que es deixi el protagonisme d’aquesta iniciativa a la ciutadania. ‘El govern i les institucions ens hem de centrar en allò que és al nostre abast’, va dir. Homs no ha dit encara que hi assistiria, per més que és probable que hi assisteix, tal com va fer en la manifestació de la Diada de l’any passat. El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, tampoc no ha confirmat si hi assistirà.

Homs va remarcar que, en un procés tan ‘complex i extraordinari’ com el que viu avui Catalunya, ‘és molt important que cadascú sàpiga fer bé el seu paper’. Així, va opinar que govern i institucions s’havien de centrar en allò que era al seu abast, com ara aprovar lleis com la d’acció exterior. ‘I al conjunt de la societat també li toca un paper que pensem que és positiu, que és el d’empènyer’, va afegir.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any