Un any després, Xàtiva no ha retirat el títol a Franco ni ha canviat el nom de País Valencià

  • Fa un any el batlle Alfonso Rus va protagonitzar una enorme polèmica equiparant totes dues mesures

VilaWeb
Redacció
27.08.2013 - 13:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’agost passat, el batlle de Xàtiva, Alfonso Rus, va protagonitzar una gran polèmica va acceptar de retirar els honors de batlle perpetu, fill honorífic i fill predilecte de Xàtiva al dictador Francisco Franco, tal com li reclamaven el PSPV, Compromís i EUPV, però va posar en el mateix sac el canvi de nom de la plaça del País Valencià. Ha passat un any i tot continua igual.

Acaba de fer un any de l’acord de ple pel qual, a instàncies del batlle, es revocaven tots els títols a Francisco Franco en canvi de la retirada de la denominació País Valencià dels carrers de la capital de la Costera, i no s’ha fet ni l’una cosa ni l’altra. De fet, explica Levante, l’equip de govern no ha obert cap expedient de modificació, tal com s’hi va comprometre Rus, i no s’ha tornat a parlar de la qüestió en tot l’any.

Ara fa un any, el grup municipal d’EUPV va presentar una proposta en què instava a retirar els honors a Franco en compliment de la llei de la Memòria Històrica i arran de la sentència que va ordenar a l’Ajuntament de València a retirar el títol de batlle honorífic. La proposta d’EUPV va tenir el suport del PSPV i Compromís, però el batlle, Alfonso Rus, va presentar-hi una esmena a la totalitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any