Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  27.08.2013  13:29

Un any després, Xàtiva no ha retirat el títol a Franco ni ha canviat el nom de País Valencià

Fa un any el batlle Alfonso Rus va protagonitzar una enorme polèmica equiparant totes dues mesures

Men?ame
 

L'agost passat, el batlle de Xàtiva, Alfonso Rus, va protagonitzar una gran polèmica va acceptar de retirar els honors de batlle perpetu, fill honorífic i fill predilecte de Xàtiva al dictador Francisco Franco, tal com li reclamaven el PSPV, Compromís i EUPV, però va posar en el mateix sac el canvi de nom de la plaça del País Valencià. Ha passat un any i tot continua igual.

Acaba de fer un any de l'acord de ple pel qual, a instàncies del batlle, es revocaven tots els títols a Francisco Franco en canvi de la retirada de la denominació País Valencià dels carrers de la capital de la Costera, i no s'ha fet ni l'una cosa ni l'altra. De fet, explica Levante, l'equip de govern no ha obert cap expedient de modificació, tal com s'hi va comprometre Rus, i no s'ha tornat a parlar de la qüestió en tot l'any.

Ara fa un any, el grup municipal d'EUPV va presentar una proposta en què instava a retirar els honors a Franco en compliment de la llei de la Memòria Històrica i arran de la sentència que va ordenar a l'Ajuntament de València a retirar el títol de batlle honorífic. La proposta d'EUPV va tenir el suport del PSPV i Compromís, però el batlle, Alfonso Rus, va presentar-hi una esmena a la totalitat.