Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.08.2013  19:10

Nadal, Ros i Geli planten cara a Balmón

El secretari d'Acció Política del PSC, els titlla de 'professionals de la polseguera'

Men?ame
 

El secretari d'Acció Política del PSC, Antoni Balmón, signa avui un article d'opinió a El Periódico on afirmava que, a diferència d'uns altres, ell sí que creu que al partit 'sobra gent'. A 'El dret a existir del PSC', el número dos dels socialistes catalans considera 'que massa persones externes opinen i aconsellen al PSC què ha de fer' aprofitant 'veus internes minoritàries'. A l'article, Balmón fa referència a Joaquim Nadal, Marina Geli i Àngel Ros com a 'professionals de la polseguera'. Tots tres s'han afanyat a replicar aquestes paraules i coincideixen en destacar que al PSC 'no hi falta ningú'

El primer secretari del PSC de Girona, Joaquim Nadal, assegura que no s'ha donat per al·ludit per l'article d'Antoni Balmón. En tot cas, Nadal no creu que ell sobri al PSC: 'I si algú ho pensa que ho digui, però amb aquestes paraules', ha reptat en declaracions a Ràdio Girona-Cadena Ser.

Pel que fa a les crítiques de Balmón al tripartit, Nadal sí que ha dit que 'no es poden anar a buscar responsabilitats dels fracassos en un o altre sector, sinó que això és una història d'èxits i de fracassos compartits'. Pel que fa a la seva continuïtat a la presidència del PSC de Girona, ha dit que no s'ha plantejat en cap moment deixar el càrrec.

El batlle de Lleida, Àngel Ros, ha contestat contundentment a Balmón que 'al PSC no hi sobra ningú'. A més, defensa que la diversitat d'opinions és positiva perquè és un reflex de la pluralitat de la societat.

L'ex-consellera Marina Geli també ha replicat el secretari d'acció política del PSC, Antonio Balmón, que al PSC 'no hi sobra ningú sinó que hi falta gent'. En declaracions a l'ACN, Geli ha recordat que en els últims temps han anat marxant persones del partit i creu que 'ara és l'hora de sumar'.

Geli es defineix com una defensora de la suma interna que 'no suposi una suma per diluir sinó una suma des de la complexitat'. En aquesta línia, argumenta que la unió s'ha de construir des de la diversitat. 'El PSC ha de ser més transversal', ha afegit. 

Ros també ha dit que ni ell ni ningú de l'Agrupament Socialista de Catalunya, el sector de catalanistes del PSC, pensen forçar un congrés extraordinari. 

L'Agrupament Socialista de Catalunya es va presentar el proppassat 10 de juliol als Caputxins de Sarrià. El gruo vol redreçar el rumb del PSC i apartar-lo de l'espanyolisme i de la dependència del PSOE. Aquest projecte polític compta, precisament, amb els ex-consellers Marina Geli, Antoni Castells, Joan Manuel del Pozo i Joaquim Nadal.

Balmón: 'Al PSC hi sobren els professionals del soroll sense cap rellevància actual'

A la carta, Balmón argumenta que aquestes persones no sobren per les seves idees sinó perquè són 'professionals del soroll sense cap rellevància actual que són utilitzats per fer grinyolar i desorientar' les posicions del partit. Sobren, segons Balmón, els que 's'ofeguen en la seva vanitat' i han canviat 'el nosaltres pel jo', els que 'sobreviuen no per la seva lucidesa sinó per les crítiques contínues que donen munició a l'adversari'. 

Després del seguit de manifestacions de membres del sector crític del PSC al voltant del procés sobiranista i de la posició de la direcció del partit, el secretari d'acció política del PSC, Antonio Balmón, els va respondre amb contundència. Per Balmón, 'alguns dels qui van ser protagonistes del fracàs del PSC i alguns altres sense aquesta motxilla centren els seus esforços a buscar el temps perdut, absorbits a analitzar la realitat amb ulls del passat'. En contraposició amb aquesta actitud, el número dos del partit defensa que la direcció intenta veure amb 'ulls nous' un present en què 'semblen haver saltat totes les costures'. De tota manera, Balmón reconeix que les dues mirades son conseqüència d'una 'profunda desorientació i símptomes naturals d'un desengany'.

Balmón també recorda que els membres del sector crític, segons el seu parer, van 'ser protagonistes del fracàs del PSC': 'Sortir del forat immens al qual ells van contribuir no és una tasca fàcil; en part passa per aprofundir en la proposta d'una nova agenda econòmica i social, conjuntament amb el socialisme espanyol i europeu, i també per ampliar el nostre projecte nacional.' 

El secretari també s'ha referit als tuits 'desafortunats' de Montserrat Capdevila i Xavier Sabaté perquè 'no es poden sumar pomes amb peres'. I ha afegit que de la mateixa manera que considera inadequats aquests tuits també considera inadequada 'la seva instrumentalització per descriure el que fa i el que pensa la direcció del PSC'. 

Balmón assegura que el PSC sap on va i que defensa 'sense complexos' el dret a decidir, però 'sense caure en manipulacions o transformar els membres del partit en simples mercenaris d'aquells que han contaminat el dret amb una les seves possibles finalitats'. 'M'imagino que el fet de no abraçar l'estelada i no voler trencar amb Espanya no ens inhabilita per articular i defensar l'opció del camí nacional que creiem convenient', ha afegit. En aquesta línia, ha reclamat pel PSC el mateix respecte que es té per a les altres opcions. 

Informació relacionada:

Editorials de Vicent Partal: Per què el PSC bascula cap al feixisme? (1)Per què el PSC bascula cap al feixisme? (i 2)

Men?ame