La Via Catalana rebota al món

  • Cap de setmana d'assajos a ciutats diverses com Buenos Aires, São Paulo, Toronto, Tòquio, Hamburg, Edimburg, Berlín... · A Alemanya, més de 400 participants

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2013 - 00:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les cadenes humanes de suport a la Via Catalana s’han multiplicat aquest cap de setmana a l’estranger. Se n’han fet en llocs tan diversos com Tòquio, São Paulo, Buenos Aires, Edimburg, Toronto i Berlín. A Alemanya, n’hi han coincidit tres, per això s’ha convertit en l’estat més actiu del cap de setmana: s’hi han aplegat més de quatre-cents participants, segons dades de la policia facilitades per l’ANC d’Alemanya.

A Alemanya, més de quatre-cents participants

Prop de dues-centes persones van participar en la cadena que es va fer a Berlín, davant la Konzerthaus, a la plaça de Gendarmenmarkt. L’acte va superar les expectatives i s’hi van sentir força crits d’independència, que van sorprendre les persones que passaven per allí. Els congregats van fer una rotllana que feia la volta sencera a la plaça. Acabat l’acte, els assistents es van aplegar a les escales de la Konzerthaus i van cantar tots junts l’himne dels Segadors, a més de cridar lemes independentistes. També van distribuir entre els vianants pamflets en alemany explicant què era la Via Catalana i les raons per les quals els catalans que s’hi havien reunit reclamaven la independència de Catalunya.



A Hamburg, els participants, un centenar, catalans i alemanys de totes les edats residents a la ciutat hanseàtica i rodalia, es van donar les mans al llarg del popular parc de Stadtpark per reivindicar la independència de Catalunya. Tot seguit es va fer una demostració castellera a càrrec del grup casteller d’Hamburg, els xiquets de l’Alster. L’acte es va tancar amb els Segadors.



I a Colònia, una vuitantena de participants es van aplegar al centre en un acte que va cridar l’atenció de la gent que hi passejava.

Eufòria a la Via Catalana a Tòquio

Una de les sorpreses del cap de setmana ha estat la cadena humana que es va fer diumenge a Tòquio: una cinquantena de catalans van participar-hi, al Temple Sensoji d’Asakusa. Hi havia catalans residents al Japó i també uns quants catalans que hi eren de vacances i que, o bé informats de la convocatòria o bé de visita casual al temple en aquell moment, es van voler afegir a la cadena. Molts havien estat convocats a través del grup de Facebook ‘Catalans a Tokyo‘.

Com explica al seu bloc un català resident a Tòquio, l’acte va cridar molt l’atenció i els participants van explicar als passavolants en què consistia i què representava. Un dels guardes de seguretat del temple inicialment va provar d’impedir l’acte. Després, va acabar aplaudint la iniciativa i va esperar sense cap inconvenient que s’acabés. Podeu llegir una crònica de l’acte i veure’n una gran quantitat de fotos en aquest bloc, on es relata l’eufòria que s’hi va viure.

La Via Catalana arriba a Escòcia

Una de les cadenes més esperades d’ahir era la d’Escòcia. A primera hora de l’horabaixa, catalans residents a Escòcia i escocesos simpatitzants amb el procés independentista van fer una cadena humana a Calton Hill, al centre d’Edimburg. L’acte va aplegar cent cinquanta participants. Aquesta cadena ja havia obtingut un cert ressò a Escòcia mateix, on treballa una secció local de l’Assemblea Nacional Catalana. A la primeria del mes d’agost, per exemple, el diari electrònic Newsnet Scotland va dedicar un article a informar de l’acte d’avui i de la Via Catalana en general.

Toronto, São Paulo, Buenos Aires…

Però és que ahir també es van fer cadenes humanes a São Paulo (Brasil), Toronto (Canadà), Quito (Equador)… La més matinera va ésser la de Buenos Aires, amb uns tres-cents participants, que es van concentrar davant el congrés. La cadena va ésser anunciada pel canal TV Pública de l’Argentina (min. 4.49):

També a Boulder, prop de Denver, als EUA, una vintena de catalans i simpatitzants amb la causa catalana van ajuntar mans als afores de la ciutat. L’ANC Colorado explica que Boulder és una destinació que aplega molts investigadors catalans perquè és seu dels prestigiosos instituts de recerca atmosfèrica NOAA i NCAR, i també perquè hi ha la Colorado University, la qual forma part del programa de beques Balsells.

Més informació:

Les rèpliques de la Via Catalana a l’estranger

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any