Notícies

Diumenge  25.08.2013  20:19

Eufòria a la Via Catalana a Tòquio

Ha aplegat més de cinquanta catalans · Avui es fan cadenes a moltes ciutats del món: Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Hamburg...

Men?ame
 

Una cinquantena de catalans han participat a la cadena humana de suport a la Via Catalana que s'ha fet avui a Tòquio, al Temple Sensoji d'Asakusa. Hi han participat catalans residents al Japó i també uns quants catalans que hi són de vacances i que, o bé informats de la convocatòria o bé de visita casual al temple en aquell moment, s'han volgut afegir a la cadena. Molts havien estat convocats a través del grup de Facebook 'Catalans a Tokyo'.

Com explica en aquest bloc un català resident a Tòquio, l'acte ha cridat molt l'atenció i els participants han explicat als passavolants en què consistia i què representava. Fins i tot un dels guardes de seguretat del temple ha cridat l'atenció dels participants i inicialment ha provat d'impedir l'acte. Després, ha aplaudit la iniciativa i esperat sense cap inconvenient que s'acabés. Podeu llegir una crònica de l'acte i una gran quantitat de fotos en aquest bloc, on s'hi relata l'eufòria que s'hi ha viscut.

La Via Catalana arriba a Escòcia

A primera hora de l'horabaixa, catalans residents a Escòcia i escocesos simpatitzants amb el procés independentista han fet una cadena humana a Calton Hill, al centre d'Edimburg, en suport de la Via Catalana. L'acte ha aplegat desenes de persones que donen suport al procés sobiranista català. Aquesta cadena ja havia obtingut un cert ressò a Escòcia mateix, on treballa una secció local de l'Assemblea Nacional Catalana. A la primeria del mes d'agost, per exemple, el diari electrònic Newsnet Scotland va dedicar un article a informar de l'acte d'avui i de la Via Catalana en general.

Però aquest no ha estat pas l'únic acte de suport a la Via Catalana que s'ha fet al món, car hi ha hagut un ple de manifestacions de suport a la independència a tot el món, impulsades per les comunitats catalanes a l'estranger.

Internacionalització de la Via Catalana

Avui s'han fet cadenes humanes a també a Sao Paulo i a Hamburg, on més de cent persones s'han aplegat al Stadtpark per fer una de les cadenes humanes a l'estranger més reeixides d'avui. I anit, però, se'n va fer una a Buenos Aires amb uns tres-cents participants, que es van concentrar davant el congrés. La cadena va ésser anunciada pel canal TV Pública de l'Argentina (min. 4.49):

I a Boulder (EUA), una vintena de catalans i simpatitzants amb la causa catalana van ajuntar mans als afores de la ciutat. L'ANC Colorado explica que Boulder és una destinació que aplega molts investigadors catalans perquè és seu dels prestigiosos instituts de recerca atmosfèrica NOAA i NCAR, i també perquè hi ha la Colorado University, la qual forma part del programa de beques Balsells.

Avui diumenge hi ha, a més, aquestes cadenes humanes a l'estranger:

Los Angeles, Califòrnia: 11.00 (20.00, hora catalana)

São Paulo, Brasil: 11.00 (16.00, hora catalana)

Toronto, Canadà: 11.00 (20.00, hora catalana)

Paraná, Argentina: 11.30 (16.30, hora catalana)

Tòquio, Japó: 15.30 (8.30, hora catalana)

Hamburg, Alemanya: 16.00

Edimburg, Escòcia: 16.30 (15.30, hora catalana)

Berlín, Alemanya: 17.00 (16.00, hora catalana)

Colònia, Alemanya: 16.00

 

Més informació:

Les rèpliques de la Via Catalana a l'estranger

Men?ame