Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.08.2013  10:55

Metges Sense Fronteres confirma la mort de 355 sirians per agents químics

Diu que 3.300 persones més són tractades en hospitals de Damasc amb símptomes d'un atac químic

Men?ame
 

Per primera vegada des de la denúncia de l'oposició siriana d'un atac del règim de Baixar al-Assad amb armament químic, una organització humanitària independent n'ha aportat dades. En Metges Sense Fronteres (MSF) ha informat en un comunicat que tres hospitals de la província de la capital, Damasc, amb què col·labora des del 2012 afirmen que dimecres van tractar 3.600 persones amb símptomes neurotòxics, 355 de les quals van morir poc després.

El personal mèdic dels hospitals va oferir a MSF descripcions detallades de 'convulsions, excés de salivació, pupil·les contretes, visió borrosa i dificultats respiratòries'. Malgrat que el personal propi de MSF no pot treballar sobre el terreny a Síria arran de la guerra, els metges que els han fet arribar la informació hi mantenen 'una estreta col·laboració de confiança'.

Cal recordar que el consell de seguretat de l'ONU, reunit d'urgència, no va ésser capaç d'acordar la investigació de l'atac químic denunciat per l'oposició dimecres en zones controlades pels rebels a la capital siriana, i que hauria causat entre tres-cents morts i més d'un miler.