Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  25.08.2013  02:22

La Via Catalana a Edimburg relliga els debats escocès i català

La cadena humana a la capital escocesa és el principal acte d'un cap de setmana ple de mobilitzacions internacionals

Men?ame
 

A primera hora de la tarda catalans residents a Escòcia i escocesos simpatitzants amb el procés independentista faran una cadena humana a Calton Hill, al centre d'Edimburg en suport de la Via Catalana. Serà l'acte més significatiu, però no pas l'únic, d'un cap de setmana ple de manifestacions de suport a la independència a tot el món, impulsades per les comunitats catalanes a l'estranger.

La cadena humana que es fa avui a Edimburg ha obtingut un cert ressò a Escòcia mateix, on treballa una secció local de l'Assemblea Nacional Catalana. A la primeria del mes d'agost, per exemple, el diari electrònic Newsnet Scotland va dedicar un article a informar de l'acte d'avui i de la Via Catalana en general.

Internacionalització de la Via Catalana

Aquest cap de setmana hi ha convocades algunes de les vuitanta cadenes humanes per la independència que es faran, fins l'Onze de Setembre, en països de tot el món. Anit, per exemple, ja se n'ha fet una a Buenos Aires (Argentina), on els manifestants, uns tres-cents, es van concentrar davant el congrés. La cadena va ésser anunciada pel canal TV Pública de l'Argentina (min. 4.49):

I a Boulder (EUA), una vintena de catalans i simpatitzants amb la causa catalana van aplegar mans als afores de la ciutat. L'ANC Colorado explica que Boulder és una destinació que aplega molts investigadors catalans perquè és seu dels prestigiosos instituts de recerca atmosfèrica NOAA i NCAR, i també perquè hi ha la Colorado University, la qual forma part del programa de beques Balsells.

Avui diumenge hi haurà, a més, aquestes cadenes humanes a l'estranger:

Los Angeles, Califòrnia: 11.00 (20.00, hora catalana)

São Paulo, Brasil: 11.00 (16.00, hora catalana)

Toronto, Canadà: 11.00 (20.00, hora catalana)

Paraná, Argentina: 11.30 (16.30, hora catalana)

Tòquio, Japó: 15.30 (8.30, hora catalana)

Hamburg, Alemanya: 16.00

Edimburg, Escòcia: 16.30 (15.30, hora catalana)

Berlín, Alemanya: 17.00 (16.00, hora catalana)

Colònia, Alemanya: 16.00

Més informació:

Les rèpliques de la Via Catalana a l'estranger

Men?ame